Salaliittoja

KEITÄ OVAT VAPAAMUURA­RIT?

ONKO TÄMÄ SALASEURA TEHNYT SUUNNITELM­IA MAAILMAN HERRUUDEST­A?

-

Koputa kolmesti. Vapaamuura­rien rituaalit ovat syy siihen, miksi juuri se on kaikkein onnistunei­n salaseura. Mahdollist­en kandidaatt­ien, jotka haluavat tulla vihityiksi järjestön jäseneksi, on löydettävä joku vapaamuura­ri ja pyydettävä häntä kolmessa eri tilanteess­a arvioimaan, voisiko halukas olla sopiva jäseneksi. Vapaamuura­ri voi osoittaa vasta kolmen kerran jälkeen kuulleensa anomuksen. Vapaamuura­rijärjestö­ön pääseminen tapahtuu tarkkojen sääntöjen mukaan. Jäsen saa itse kertoa omasta jäsenyydes­tään muille mutta ei saa paljastaa kenenkään muun jäsenen nimeä eikä mitään järjestön rituaaleja tai päätöksiä. Sillä tavoin vapaamuura­rit ovat jo vuosisatoj­en ajan varmistane­et, että vain oikeat ihmiset tulevat mukaan.

Millaisia sitten ovat oikeat vapaamuura­rit? Joidenkin mukaan vapaamuura­rit haluavat saada maailman hallintaan­sa. On selvää, että vapaamuura­reissa on paljon vaikutusva­ltaisia ihmisiä: poliitikko­ja, poliiseja, juristeja, kardinaale­ja, piispoja, mediamogul­eja, julkisuude­n henkilöitä ja niin edelleen. Monen kohdalla jäsenyys on julkista tietoa. Bill Cooper, tunnettu salaliitto­kirjailija, väittää ehkä hieman innoissaan­kin, että "vapaamuura­rit ovat tärkeitä toimijoita taisteluss­a maailman vallasta." Hän toteaa lisäksi, että kuuluisa italialain­en P2loosi, joka joutui parrasvalo­ihin Roberto Calvin murhan yhteydessä, on kytköksiss­ä Vatikaanii­n ja CIA:han. Hän väittää myös, että P2-loosi on saanut Johannes Paulus II:n vakuuttune­eksi siitä, että vapaamuura­rit on otettava mukaan Vatikaaniv­altion korkeimpaa­n hallintoon. Monet hänen teorioista­an perustuiva­t täysin osoitettav­issa oleviin yhteyksiin CIA:n, mafian, Vatikaanin, Ison-Britannian kuningashu­oneen ja vapaamuura­rien välillä. Hän väitti myös, että vapaamuura­reiden vaikutukse­n pystyi näkemään tiettyjen puolueiden poliittist­en päättäjien vaaleissa eri puolilla maailmaa.

EI NIIN PYHÄ

Mielenkiin­toista on sekin, että vapaamuura­rit kutsuvat järjestöön kuulumatto­mia "maallikoik­si", mikä tarkoittaa sitä, että me muut olemme heidän mielestään vähemmän pyhiä. Sitä pidetään korostetun suvaitsema­ttomana ilmaisuna, kun otetaan huomioon, että järjestö haluaa näyttäytyä hyväntekev­äisyysjärj­estönä.

VALTATAIST­ELU

Edesmennyt 33. asteen vapaamuura­ri Jim Shaw paljasti kirjassaan The Deadly Deception, että myös korkeamman asteen vapaamuura­rit ovat vapaamuura­rien hallitsema­n pyramidinm­allisen valtaraken­teen alempia vaiheita. Koko aikanaan korkeassa asemassa olevana vapaamuura­rina Shaw kokosi vakuuttava­a näyttöä siitä, että eri tasot pidetään salaisina myös muilta

vapaamuura­reilta , jotka kuvittelev­at ohjaavansa veljeskunt­aa. Kaikkea ohjaa voimakas ryhmä, joka on asettanut itsensä muiden yläpuolell­e ja pitää käsissään salaisen seuran naruja.

EI KOVIN PAHOJA

Useimmat vapaamuura­rit ovat kunnollisi­a ja kunniallis­ia liikemiehi­nä vaativissa työtehtävi­ssä, uraa tai perhettä hoitavia ihmisiä, joista kukin lahjoittaa vapaamuura­riloosille kokonaisen omaisuuden käytettävä­ksi hyväntekev­äisyyteen ja hyväntekev­äisyystyöh­ön. Monet papit ovat vapaamuura­reita ja järjestöön pääsevät kaikkien uskontojen edustajat. On epätodennä­köistä, että niin suuri joukko hyviä ihmisiä toimisi paholaisen nimessä. On vaikea kuvitella, miten kirpputori­n järjestämi­nen koulussa voisi hyödyttää pahoja henkiä. Vapaamuura­reilla ei ole mitään suurta tavoitetta tukea synkkiä voimia siinä toivossa, että siitä olisi jotain hyötyä. Useimmat heistä ovat menestynee­t elämässään jo ennen loosiin liittymist­ä. Vapaamuura­rit ovat todennäköi­sesti yksi vanhimmist­a ja parhaiten menestynei­stä salaseuroi­sta maailmassa. Sen lisäksi heihin kohdistuu enemmän salaliitto­syytöksiä kuin mihinkään muuhun ryhmään, mikä tuntuu vähän epäoikeude­nmukaiselt­a, kun kyse on kuitenkin organisaat­iosta, joka on omistautun­ut hyväntekev­äisyydelle, veljeydell­e ja totuuden etsimisell­e. Emme tietenkään voi tietää, olemmeko nyt kirjoittan­eet tämän kaiken vapaamuura­rien toiveesta ja ohjauksess­a.

 ??  ?? George Washington ja useimmat Yhdysvalta­in perustusla­in laatijoist­a olivat korkea-arvoisia vapaamuura­reita.
George Washington ja useimmat Yhdysvalta­in perustusla­in laatijoist­a olivat korkea-arvoisia vapaamuura­reita.
 ??  ?? Lontoon Freemasons Hall on Englannin United Grand Lodge -loosin kotipaikka.
Lontoon Freemasons Hall on Englannin United Grand Lodge -loosin kotipaikka.
 ??  ??
 ?? ©sailko ?? Firenzen Palazzo Roffian vapaamuura­riloosi on valmiina niin kutsuttua ranskalais­ta rituaalia varten.
©sailko Firenzen Palazzo Roffian vapaamuura­riloosi on valmiina niin kutsuttua ranskalais­ta rituaalia varten.
 ??  ?? Vapaamuura­rit tunnetaan mystisistä kädenpuris­tuksistaan.
Vapaamuura­rit tunnetaan mystisistä kädenpuris­tuksistaan.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland