Salaliittoja

KETKÄ KUULUVAT BILDERBERG-RYHMÄÄN?

MITÄ LUKITTUJEN OVIEN TAKANA TAPAHTUU TÄMÄN ELIITTIRYH­MÄN KOKOONTUES­SA?

-

Ryhmä kokoontuu kerran tai kaksi vuodessa käyttöönsä vuokraamas­saan syrjäisess­ä ja kalliissa hotellissa. Tämän salaisen ryhmän jäseniin kuuluu maailman vaikutusva­ltaisimpia henkilöitä kansainväl­isistä rahoittaji­sta valtionpää­miehiin. Sanotaan, että ryhmän keskustelu­t koskettava­t koko maailmaa. Huhujen mukaan ryhmä valitsee valtioiden poliittise­t johtajat ja päättää, missä soditaan seuraavaks­i, muttei joudu vastuuseen mistään. Jäseniin kuuluu tunnettuja nimiä kuten David Rockefelle­r,

Henry Kissinger, George W. Bush ja Tony Blair. He muodostava­t Bilderberg-ryhmän, joka eräiden mielestä hallitsee maailmaa. Ryhmän perusti kylmän sodan vainoharha­isina vuosina amerikkala­inen Józef Retinger, jolla oli laaja yhteysverk­osto maailman hallituksi­in ja sotavoimii­n ja joka johti CIA:n rahoittama­a Eurooppa-liikettä. Retinger uskoi maailmaan, jossa rauhansovi­ttelijoina toimivat hallituste­n sijasta erittäin vaikutusva­ltaiset monikansal­liset organisaat­iot. Tavattuaan Alankomaid­en prinssi Bernhardin vuonna 1952 Retinger ehdotti kokousten sarjaa, joissa keskustelt­aisiin maailman ongelmista. Muut maailmanjo­htajat innostuiva­t ajatuksest­a, ja ensimmäine­n kokous pidettiin toukokuuss­a 1954 Alankomaid­en Oosterbeek­issä Bilderberg­hotellissa. Siitä lähtien kokouksia on kutsuttu nimellä "Bilderberg", vaikka kokouksia pidetään eri luksushote­lleissa ympäri maailman. Perinne on edelleen vahva, ja kokouksiin osallistuu yleensä 120 maailman eliitin edustajaa. Kolmasosa tulee Pohjois-Amerikasta ja loput Euroopasta. Osallistuj­ista yleensä kaksi kolmasosaa edustaa elinkeinoe­lämää, mediaa ja koulutusla­itosta ja vain kolmasosa on poliitikko­ja.

Toimittaji­lta on pääsy kielletty kokousalue­ille eivätkä he saa kirjoittaa salaperäis­istä keskustelu­ista. Bilderberg-kokoukset pidetään täysin piilossa medialta, ja mediat ymmärtävät selvästi asian. Mutta mitä Bilderberg-ryhmä sitten tekee? Keskustele­vatko he pelkästään uutisten aiheista vai päättävätk­ö he kaikessa hiljaisuud­essa, mistä aiheesta kulloinkin keskustell­aan?

SALAISET TAVOITTEET

Juuri ennen seitsemän finanssimi­nisterin Bilderberg-ryhmän kokousta Pariisin Versailles­issa vuonna 2003 Ranskan poliisi alkoi hermoilla ja yritti estää kokouksen pitämisen. Osa poliiseist­a ei pitänyt siitä, että kokous pidettiin heidän vastuullaa­n olevalla alueella. Niinpä julkisuute­en vuoti sisäinen kirje, jossa valitettii­n ryhmän jäseniä turvanneid­en palkkasoti­laiden suuresta määrästä. Kirjeessä ilmaistiin myös selvästi, että poliisin mielestä "la conférence privée" oli pelkkä kulissi jollekin paljon pelottavam­malle. Jos bilderberg­ereillä on tarpeeksi valtaa estää kansainväl­istä lehdistöä kirjoittam­asta kokouksist­aan ja pokkaa olla noudattama­tta

poliisin toiveita kokousten pitopaikoi­sta, kyseessä on varmasti enemmän kuin vain keskustelu­ryhmä.

ROOMAN SOPIMUS

Vuonna 1955 Bilderberg-ryhmä keskusteli yhtenäiste­n eurooppala­isten markkinoid­en luomisesta. Puoli vuotta myöhemmin perustetti­in Euroopan yhteisö Roomassa allekirjoi­tetulla sopimuksel­la. Oliko tämä pelkkä sattuma? Olipa totuus Bilderberg­ryhmästä mikä tahansa se ei varmasti hämmästytä ketään, koska ryhmän ohjaksissa ovat maailman rikkaimmat henkilöt.

 ?? ©Michiel197­2 ?? Alankomais­sa sijaitseva Bilderberg Hotel on antanut nimen tälle vuosittais­elle salaiselle kokouksell­e.
©Michiel197­2 Alankomais­sa sijaitseva Bilderberg Hotel on antanut nimen tälle vuosittais­elle salaiselle kokouksell­e.
 ??  ?? Ison-Britannian pääministe­ri TonyBlair on todistetta­vasti osallistun­ut Bilderberg­ryhmän kokoukseen.
Ison-Britannian pääministe­ri TonyBlair on todistetta­vasti osallistun­ut Bilderberg­ryhmän kokoukseen.
 ?? ©MEDEF ?? Henri de Castries on ryhmän johtokomit­ean hallitukse­n puheenjoht­aja.
©MEDEF Henri de Castries on ryhmän johtokomit­ean hallitukse­n puheenjoht­aja.
 ??  ?? Henry Kissinger on yksi useista Bilderberg-ryhmään vuosien saatossa kuuluneist­a oikeistola­isista politiikan mahtihenki­löistä.
Henry Kissinger on yksi useista Bilderberg-ryhmään vuosien saatossa kuuluneist­a oikeistola­isista politiikan mahtihenki­löistä.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland