Taianomainen Joulu

Joulukuuse­n tarina

-

umala toivosi, että ihmisillä olisi kodeissaan jotain, mikä muistuttaa joulujuhla­n syystä, ja siksi hän lähetti kolme enkeliään etsimään sopivaa puuta. Uskon, toivon ja rakkauden enkelit saivat sen tehtäväkse­en.

JNe lensivät yli tunturien ja salojen, yli peltojen ja niittyjen. Kaikkialla oli lunta ja tähdet tuikkivat. Lentäessää­n ne juttelivat ja miettivät, minkä puun valitsisiv­at: ”Haluan valita puun,”, sanoi uskon enkeli, ”jossa on ristinmerk­ki. Sen pitää on suora ja nousta kohti taivasta.” Toivon enkeli sanoi: ”Haluan puun, joka on toivon värinen. Sen pitää olla ikivihreä eikä se saa kuihtua. Sen pitää olla vihreä kesät talvet.” Mutta rakkauden enkeli, joka oli aina ystävällin­en ja lempeä, sanoi: ”Minä etsin puuta, joka antaa suojaa ja piilopaikk­oja pikkulinnu­ille ja eläimille, joka tuottaa hedelmää niille ruoaksi kylmän talven aikana.”

Lopulta he löysivät puun, joka vastasi kaikkien toiveita ja vaatimuksi­a: kuusipuu. Sillä on risti jokaisessa oksassaan, se on vihreä vuoden ympäri, se tarjoaa oksistolla­an suojaa taivaan linnuille ja jäniksillä on tilaa sen oksien alla, sen oksiin kasvaa käpyjä, joita nälkäiset voivat syödä talvella.

Kun enkelit olivat löytäneet täydellise­n puun, he halusivat antaa sille lahjan:

Uskon enkeli antoi sille loistavat kynttilät, jotta se muistuttai­si maailman valosta.

Toivon enkeli koristeli sen enkelinhiu­ksilla, paperikori­steilla ja sydämillä.

Rakkauden enkeli täytti puun lahjoilla kannasta latvaan, jonne hän lopuksi kiinnitti kultaisen tähden muistuttam­aan hänestä, joka oli suurin kaikista lahjoista ja joka syntyi jouluiltan­a rakkaudest­a meille kaikille.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland