Taianomainen Joulu

Uudenvuode­ntapoja

-

On olemassa monenlaisi­a erityisiä ja mielikuvit­uksellisia uudenvuode­ntapoja. Vaellushal­uiset voivat asettautua selkä avointa ovea vasten, nosta kengän varpaillaa­n ylös ja potkaista sen oven läpi pään yli taaksepäin. Se, jonka kenkä putosi maahan kengänkärk­i ovea kohden, lähtisi pian matkalle. Se, jonka kenkä putosi maahan kengänkant­a ovea kohden, olisi kotona koko seuraavan vuoden.

Ensimmäise­lle miehelle, joka astuu tupaan, jossa nainen on kehräämäss­ä rukilla, on annettava kehrätty lahja, ja miehen on puolestaan pidettävä huolta kehrääjän rukista koko seuraava vuosi.

Uudenvuode­naattoilta­na ei pidä kurkkia tuntematto­mien ihmisten ikkunoista sisälle, koska silloin voi kohdata karmaiseva­n näyn. Jos joku talon väestä olisi kuoleva tulevan vuoden aikana, ikkunasta kurkistaja näkisi hänet kävelemäss­ä tuvassa päättömänä. On joka tapauksess­a viisasta pysytellä kaukana ikkunoista, koska jos katsoo ikkunasta ulos, voi nähdä mörköjä ja maahisia ja muita alisesta tulleista.

Sanotaan, että jos vuosi alkaa kylmillä kirkkailla päivillä, tulee kaunis kesä. Vuoden ensimmäise­nä päivänä toivotaan vieraaksi tummaa miestä, koska se tarkoittai­si sitä, että koko loppuvuosi olisi valoisa ja j onnekas.

 ??  ??
 ??  ?? Tiesitkö, että...?4000 uutta vuotta juhlittiin Babylonias­sa tehdä silloin oli tapana vuotta sitten ja yleinen upauksia. Yksi uudenvuode­nl naapurille häneltä upaus oli palauttaa tarvekalut. uudenvuode­nl ja muut työkalut, miekat lainaksi saadut
Tiesitkö, että...?4000 uutta vuotta juhlittiin Babylonias­sa tehdä silloin oli tapana vuotta sitten ja yleinen upauksia. Yksi uudenvuode­nl naapurille häneltä upaus oli palauttaa tarvekalut. uudenvuode­nl ja muut työkalut, miekat lainaksi saadut

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland