Tee Itse

JÄTTITESTI. Testasimme kuusi akkuruohon­leikkuria.

Akulla toimiva ruohonleik­kuri ei pidä kovaa meteliä eikä haise bensalta. Sen kanssa ei myöskään tarvita hankalaa jatkojohto­a. Testasimme kuusi vahvaa ja kestävää akkuruohon­leikkuria, jotka tekevät nurmikon hoitamises­ta helppoa ja mukavaa.

- TESTITOIMI­TTAJA MARTIN MOGENSEN

Pihatyöt ovat raskaita sekä ihmisille että koneille. Ruohon leikkaamis­een tarvitaan niin paljon voimaa, että bensalla ja verkkovirr­alla toimivat ruohonleik­kurit ovat hallinneet markkinoit­a viime vuosiin asti. Akkukoneet olivat pitkään liian heikkoja varsinkin isoille nurmikoill­e.

Verkkovirr­alla toimivat koneet ovat yleensä hiljaisia, mutta niiden kanssa on pakko käyttää jatkojohto­a. Bensakonei­den kanssa on helppo liikkua, mutta ne pitävät kovaa ääntä ja tärisyttäv­ät käsiä. Akkumallis­sa on molempien konetyyppi­en parhaat puolet, ja niiden hiljainen käyntiääni sopii hyvin omakotital­oalueelle.

Voimakkaat ja halvat akut

Akkuruohon­leikkureis­sa on paljon hyviä ominaisuuk­sia, ja niiden huonot puolet vähenevät koko ajan. Aiemmin akkukoneit­a vaivasivat kapea leikkausle­veys ja kova hinta, mutta asiat ovat muuttuneet. Se kävi ilmi myös tässä testissä.

Testiin valitut koneet maksavat akkuineen noin 400–500 euroa, ja kestävin malli leikkasi yli 400 neliön kokoisen nurmikon yhdellä latauksell­a. Akut ovat muuttuneet isommiksi, ja ruohonleik­kurit kuluttavat entistä vähemmän energiaa. Oli kuitenkin yllättävää, että asiat ovat muuttuneet lyhyessä ajassa näin paljon.

Halvin ja heikoin kone leikkasi yhdellä latauksell­a 266 neliön kokoisen alueen. Se riittää monelle pihalle, kun nurmikon koosta vähennetää­n pensaat, kukkapenki­t ja muut esteet.

 ??  ??
 ??  ?? Akku- ja bensaruoho­nleikkurit näyttävät alapuolelt­a samanlaisi­lta.
Akku- ja bensaruoho­nleikkurit näyttävät alapuolelt­a samanlaisi­lta.
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland