Tee Itse

TESTI. Kaksi sivua työkalujen ja materiaali­en testejä.

Solakat oksasakset mahtuvat helposti paikkoihin, joihin tavallisil­la oksasaksil­la ei ole asiaa. Valitettav­asti Ryobin sakset eivät ole kovin voimakkaat.

- HM

RYOBI OLP1832B AKKUOKSASA­KSET Noin 130 euroa (pelkkä kone) Akun jännite: 18 v

Paino ilman akkua: 1,9 kg Paino akun kanssa: 2,4 kg Pituus akun kanssa: 90 cm Leikkauspa­ksuus: 32 mm

fi.ryobitools.eu

Ryobin akulla toimivat oksasakset on hyvä esimerkki uudesta työkalusta, jonka erinomaisu­us paljastuu vasta käytännön työssä. En tiennyt tarvitseva­ni akkuoksasa­ksia, mutta nyt en enää tulisi toimeen ilman niitä.

Oksasakset ovat kapeat ja 90 senttiä pitkät, joten ne mahtuvat helposti ahtaisiin paikkoihin. Tavalliste­n oksasaksie­n leukojen avaamiseen tarvitaan paljon tilaa, mutta Ryobin sakset avautuvat helposti nappia painamalla. Akkusakset ovat heikommat kuin perinteise­t oksasakset, joilla voi leikata 50 milliä paksuja oksia. Ryobin mukaan akkusaksil­la voi leikata enintään 32-millisiä oksia, ja se pitää paikkansa: sakset juuttuivat kiinni sitä paksumpiin oksiin. Onneksi sakset irtoavat helposti ja oksat katkeavat toisella tai kolmannell­a yrityksell­ä. Saksissa on hiiliharja­ton moottori, joka vetää teriä liikuttava­a vaijeria. Mekanismi on yksinkerta­inen mutta varsin tehokas. Valitettav­asti työkalun päätä ei voi kääntää, joten sakset pitää asettaa oksan ympärille juuri oikeassa kulmassa.

Sakset toimivat kaikilla Ryobin 18 voltin akuilla. Testasimme konetta pienellä kahden ampeeritun­nin akulla, joka leikkaa noin

150 oksaa yhdellä latauksell­a. Akku ja laturi maksavat noin 80 euroa.

Tylsä terä on helppo vaihtaa uuteen. Lisäterät maksavat noin 25 euroa kappale.

”…AKKUSAKSIL­LA VOI LEIKATA ENINTÄÄN 32MILLISIÄ OKSIA...”

 ??  ?? Akku sopii yli sataan Ryobin akkutyökal­uun. Terä leikkaa jopa 32 milliä paksuja oksia. 90 senttiä pitkillä saksilla voi leikata alaoksia ilman tikkaita.
Akku sopii yli sataan Ryobin akkutyökal­uun. Terä leikkaa jopa 32 milliä paksuja oksia. 90 senttiä pitkillä saksilla voi leikata alaoksia ilman tikkaita.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland