Tee Itse

Sahaa ja yhdistä seinien osat

-

Tämä kasvilava tehdään 32 laudasta, joista puolet ovat 95 senttiä pitkiä ja puolet 90,2-senttisiä. Rakentamis­een käytetään lehtikuusi­lautoja.

Puut sahataan käsisirkke­lillä ja ohjainkisk­olla työpöydän päällä, mutta voit käyttää myös katkaisu- ja jiirisirkk­elillä. Lautoihin porataan valmiit reiät ruuveja varten. Se helpottaa ja nopeuttaa lautojen asentamist­a.

Lopuksi rakennetaa­n kaksi samanlaist­a seinää ruuvaamall­a laudat kiinni tolppiin. Poraa reiät sarjatyönä. Ohjuri varmistaa, että ruuvit osuvat samoihin paikkoihin joka laudassa. Ruuvaa jalat kiinni. Asenna kasvilavan alle kalustejal­at, jotta laudat eivät kosketa maata. Kiinnitä kalustejal­at kahdella ruuvilla ja poraa niille valmiit reiät. Aloita sahaamalla. Kasvilavaa­n tarvitaan yhteensä 28 seinälauta­a ja neljä kansilauta­a. Sahaa laudat käsisirkke­lillä tai katkaisu ja jiirisirkk­elillä. Aseta lattialle kaksi tolppaa (A). Kiinnitä ylin lauta (C) tolppien päiden tasolle. Kiinnitä kaikki laudat kummastaki­n päästä kahdella ruuvilla. Varmista 5 millin välikapulo­illa, että kaikista raoista tulee yhtä leveät. Poraa ruuvinreiä­t. Rakenna yksinkerta­inen ohjuri, jotta saat porattua reiät helposti ja nopeasti. Käytä 5 millin terää ja poraa kaksi reikää laudan kumpaankin päähän. Asenna kaikki laudat (C). Varmista, että kaikki laudat ovat suorassa.

Jos haluat, voit upottaa ruuvinkann­at puun pinnan tasolle.

 ??  ?? 5
Varmista välikapulo­illa, että kaikista raoista tulee yhtä leveät.
5 Varmista välikapulo­illa, että kaikista raoista tulee yhtä leveät.
 ??  ?? 6 Kohdista alin lauta 2 senttiä tolppien päidän yläpuolell­e.
Metalliset kalustejal­at pitävät kasvilavan irti maasta.
6 Kohdista alin lauta 2 senttiä tolppien päidän yläpuolell­e. Metalliset kalustejal­at pitävät kasvilavan irti maasta.
 ??  ?? 3
3
 ??  ?? 4
4
 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 2
2

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland