Tee Itse

Halkokatos lavojen päälle.

-

Se on helppoa, fiksua ja nopeaa.

Seuraavaks­i on aika asentaa tolpat halkokatok­sen kulmiin ja rakentaa seinät. Ne vakauttava­t katoksen rakenteen.

1 Asenna etutolpat (B) katoksen etukulmiin laudan (D) taakse. Kiinnitä tolpat aluksi vain yhdellä ruuvilla, sillä tolpat pitää irrottaa myöhemmin lyhentämis­tä varten. Peitelauta (D) ulottuu 7 senttiä kummankin pään yli ja peittää tolpat (B). 2 Kiinnitä myös keskimmäin­en lauta (E) sekä takatolpat (C) väliaikais­esti, jotta voit

lyhentää ne sopiviksi myöhemmin. 3 Kiinnitä suora rima (G) tolppiin (B ja C). Varmista, että tolpat ja keskirima (E) ovat pystysuora­ssa. Asenna rima kulmaan, joka vastaa katon kallistust­a. Merkitse sahauslinj­at ja lyhennä osat sopiviksi.

4 Aseta lavat seinän viereen. Pystytä tolpat (C ja B) sekä keskirima (E) ja asenna rima (G) ylös siten, että se on samassa linjassa tolppien ja keskiriman pään kanssa. Tarkista, että kaikki ovat suorassa ja ruuvaa ne kiinni 6x120 millin ruuveilla. Ruuvaa rima (G) kiinni 5x70 millin ruuveilla.

5 Aseta rimat (H) katon alle rimojen (G) väliin. Kohdista rimat samaan linjaan ulkoreunoj­en kanssa ja kiinnitä rimat 5x70 millin ruuveilla. Ruuvaamise­ssa kannattaa käyttää tukena apulautaa (H).

6 Sahaa vinotukien (F) päät poikki 45 asteen kulmassa. Kiinnitä vinotuet takatolppi­in ja lavoihin 5x70 millin ruuveilla. Vinotuet jäykistävä­t halkokatok­sen ja tekevät rakenteest­a tukevan.

 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 4
4
 ??  ?? 3
3
 ??  ?? 2
2
 ??  ?? 5 Apulauta
5 Apulauta
 ??  ?? 6
6
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland