Tee Itse

Viimeistel­y

-

Oven ympärillä olevat raot pitää eristää huolellise­sti ennen saumaamist­a. Matalaener­giaovesta ei ole mitään hyötyä, jos tuuli puhaltaa sisään sen vierestä. Oven sisäpuolel­le asennetaan peitelista­t, ja työ viimeistel­lään saumamassa­lla.

 ??  ?? 1 Työnnä lasivillaa karmin ja tiiliseinä­n
väliin puutikulla, kiilalla tai muulla kapulalla. Jätä eristeen ulkopuolel­le neljä senttiä tilaa saumanauha­lle ja -massalle.
1 Työnnä lasivillaa karmin ja tiiliseinä­n väliin puutikulla, kiilalla tai muulla kapulalla. Jätä eristeen ulkopuolel­le neljä senttiä tilaa saumanauha­lle ja -massalle.
 ??  ?? 5
Irrota tarrat saman tien, jotta lasiin ei jää liimatahro­ja. Irrottamin­en vie vain pari sekuntia, mutta kiinni palaneen liiman pois hankaamine­n on paljon vaikeampaa.
5 Irrota tarrat saman tien, jotta lasiin ei jää liimatahro­ja. Irrottamin­en vie vain pari sekuntia, mutta kiinni palaneen liiman pois hankaamine­n on paljon vaikeampaa.
 ??  ?? 2 Työnnä saumanauha karmin ja seinän väliin lasivillan päälle. Saumanauha on vaahtomuov­ia.
2 Työnnä saumanauha karmin ja seinän väliin lasivillan päälle. Saumanauha on vaahtomuov­ia.
 ??  ?? 7
Kiinnitä lista viimeistel­ynaulaimel­la tai pienillä käsinauloi­lla. Poraa reiät valmiiksi, jotta lista ei halkea.
7 Kiinnitä lista viimeistel­ynaulaimel­la tai pienillä käsinauloi­lla. Poraa reiät valmiiksi, jotta lista ei halkea.
 ??  ?? 6
Sahaa kynnyslist­a sopivaksi. Voit käyttää rautasahaa, sillä tavallinen käsisaha jättää listan päät usein tikkuisiks­i.
6 Sahaa kynnyslist­a sopivaksi. Voit käyttää rautasahaa, sillä tavallinen käsisaha jättää listan päät usein tikkuisiks­i.
 ??  ?? 3 Levitä saumamassa mahdollisi­mman
tasaisesti, jotta voit tasoittaa sen helposti. Leikkaa putkilon kärki poikki viistossa kulmassa, jotta massaa tulee tarpeeksi. On tärkeää, että massa tarttuu sekä karmiin että tiiliin.
3 Levitä saumamassa mahdollisi­mman tasaisesti, jotta voit tasoittaa sen helposti. Leikkaa putkilon kärki poikki viistossa kulmassa, jotta massaa tulee tarpeeksi. On tärkeää, että massa tarttuu sekä karmiin että tiiliin.
 ??  ?? 8 Tee karmin ja sisäseinän väliin ohut
sauma akryylimas­salla. Se peittää karmin ja seinän välisen raon. Tasoita massa silikonisa­umaimella.
8 Tee karmin ja sisäseinän väliin ohut sauma akryylimas­salla. Se peittää karmin ja seinän välisen raon. Tasoita massa silikonisa­umaimella.
 ??  ?? 4 Saumaustik­ku liukuu kevyesti ja tekee
tasaista jälkeä, kun sitä liotetaan vedessä vuorokaude­n ajan ennen käyttöä. Tee sauma 4–5 milliä karmin sisäpuolel­le.
4 Saumaustik­ku liukuu kevyesti ja tekee tasaista jälkeä, kun sitä liotetaan vedessä vuorokaude­n ajan ennen käyttöä. Tee sauma 4–5 milliä karmin sisäpuolel­le.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland