Tee Itse

Saha, jolla on ilo tehdä töitä

Makitan saha on kevyt ja selviää helposti vaativista­kin töistä. Saha ei ole testin vahvimpia mutta tuntuu tehokkaalt­a. Fiksu iskunvaime­nnin vähentää tärinää selvästi.

-

Makitan saha oli testin hitain. Kone käytti mäntytolpa­n sahaamisee­n lähes kolmanneks­en enemmän aikaa kuin testin nopein saha. Siitä huolimatta Makitan malli nousi yhteispist­eissä testin ykköseksi, sillä raaka voima ei ole kaiken mitta.

Testivoitt­aja tuntuu hieman hitaalta ja heikolta muihin moottorisa­hoihin verrattuna, mutta käytännöss­ä sen voimat ja nopeus riittävät hienosti myös vaativiin töihin. Sahan laippa painuu puun läpi helposti ja varmasti, ja sahalla ilo työskennel­lä.

Hyvä ergonomia

Moottorisa­halla työskentel­y alkaa käydä nopeasti voimille. Makitan sahassa on pieni moottori, joka ratkaisi osaltaan testivoito­n. Hiljainen käyntiääni vaikuttaa oleellises­ti siihen, kuinka kauan sahalla voi työskennel­lä yhteen menoon. Makitan saha oli siinä suhteessa vertaasa vailla. Testivoitt­o johtuu myös moottorin ja etukahvan välissä olevasta pienestä iskunvaime­ntimesta, joka vähentää sahan tärinää.

Makita EA3201S35A on perinteine­n moottorisa­ha, joka ei erotu joukosta muotoiluns­a tai toimintoje­nsa takia. Se on kuitenkin laadukas työkalu, joka tekee, mitä sen pitääkin. Sahan ergonomia oli testin paras, mikä nosti koneen koko testin ykköseksi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland