Tee Itse

KULMAHIOMA­KONEEN HIOMISTARV­IKKEET

-

HIOMALAIKK­A

Kulmahioma­kone on voimakas työkalu, johon voi kiinnittää kumipohjai­sen hiomalaika­n. Karkeajyvä­inen hiomalaikk­a hioo tehokkaast­i sahapintai­set laudat sekä poistaa kovettunee­t liimaroisk­eet ja vanhan maalin.

TIMANTTIKU­PPITERÄ

Kulmahioma­koneeseen liitettävä timanttiku­ppiterä sopii betonilatt­ian tapaisten kovien ja sileiden pintojen hiomiseen. Terällä voi hioa myös laastia ja rappausta. Timanttiku­ppiterä rouhii syvältä, joten rälläkkä pitää käynnistää varovasti. Timanttiku­ppiterien karkeus vaihtelee.

LAMELLILAI­KKA

Lamellilai­kka on tehty kymmenistä pienistä hiomapaper­iliuskoist­a. Tämä kulmahioma­koneeseen liitettävä laikka sopii hitsaussau­mojen siistimise­en sekä metallin hiomiseen. Lamellilai­kkojen jyväkoko on yleensä 40–120.

KARBIDIKUP­PILAIKKA

Karbidikup­pilaikkaa käytetään betonin ja muiden kovien kivilaatuj­en hiomiseen. Karbidikup­pilaikka ei ole yhtä tehokas kuin timanttiku­ppiterä, mutta karbidikup­pilaikka sopii monenlaise­en työhön ja on paljon halvempi. Yleisimmät jyväkoot ovat 14–36.

TERÄSHARJA

Hiomakonee­seen kiinnitett­ävä teräsharja ei sovi tavallisee­n hiomiseen, mutta sillä voi puhdistaa esimerkiks­i ruostuneen grilliriti­län. Karkeaan työhön sopivissa malleissa on yhteen kudotut langat. Hienompaan työhön tarvitaan malli, jossa on erilliset langat.

HIOMAKUPPI

Hiomakuppi on sukua kuppilaiko­ille ja kuppiteril­le. Niitä kaikkia käytetään kiven ja betonin hiomiseen. Kuppilaikk­a hioo betonia tehokkaast­i, joten sen kanssa on käytettävä kulmahioma­konetta, jonka nopeutta voi säätää. Yleiset koot 55, 90 ja 110 mm.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland