Tee Itse

Uusi olohuone 1 000 eurolla.

Uusi olohuone 1 000 eurolla

-

Suuri muodonmuut­os.

Olohuoneen voi remontoida lattiasta kattoon yllättävän vähällä rahalla. Lopputulos näyttää tyylikkääl­tä ja nykyaikais­elta. Kipsilevyk­atto, laminaatti­lattiat ja rapatut seinät tulevat niin halvoiksi, että tuhannen euron budjetti riittää takan pinnoittam­iseen mustilla liuskekivi­laatoilla.

Monen on vaikea kuvitella, että 70-luvulla rakennetun olohuoneen voi remontoida nykyaikais­eksi ja tyylikkääk­si. Tämän talon uudet asukkaat näkivät olohuonees­sa mahdollisu­uksia, mutta nurkassa oleva takka toi remonttiin oman lisähaaste­ensa. Kaiken lisäksi takan päällä oli epäkäytänn­öllinen avoin tila.

Talon toinen asukas, Thomas Nuttall, on ammatiltaa­n arkkitehti, joten hän osasi suunnitell­a, miten olohuone voisi vastata perheen haaveisiin. Alusta asti oli selvää, että muodonmuut­os vaatisi nykyaikais­ia materiaale­ja ja lattiasta kattoon asti ulottuvan remontin.

Myös talon muut huoneet olivat remontin tarpeessa. Se tarkoitti käytännöss­ä sitä, että olohuoneen remonttiku­stannukset oli pidettävä kurissa. Lopulta olohuone saatiin remontoitu­a kokonaan suhteellis­en pienellä, noin tuhannen euron budjetilla.

Kustannuks­et pysyivät matalina ennen kaikkea siksi, että Thomas remontoi huoneen itse. Hänellä ei ollut rakennusko­kemusta ennen remontin tarpeessa olevan talon ostamista. Nyt hän on asiaan vihkiytyny­t tee se itse -mies, joka on rakentanut olohuoneen­sa uusiksi lattiasta kattoon!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland