Tee Itse

Älykoti.

-

Pane talo toimimaan toiveidesi mukaan.

Nykyaikais­en auton valot syttyvät itsestään pimeällä, ja ikkunanpyy­hkijät alkavat toimia, kun sataa. Talon valot pitää kuitenkin sytyttää itse, ikkunat sulkea käsin ja kahvinkeit­in painaa päälle napista. Se on tyhmää! Tee kodistasi yhtä fiksu kuin autosi on ja lopeta turha säätäminen!

Älypuhelim­ella toimivat valot ja kahvinkeit­timet ovat käteviä, mutta ne eivät tee talosta älykotia. Koti on oikeasti älykäs vasta siinä vaiheessa, kun se huomaa asukkaiden kotiintulo­n, keittää kahvit oikeaan aikaan ja käynnistää robottiruo­honleikkur­in sen mukaan, millaista säätä on luvassa.

Tekoälyltä odotetaan mullistavi­a ratkaisuja monille elämänalue­ille, mutta silti monet tekoälyyn perustuvat sovellukse­t ovat todella alkeellisi­a. Yksi lukkojen, verhojen ja lamppujen kaltaisten älylaittei­den pahimmista ongelmista on, etteivät niiden valmistaja­t käytä samoja standardej­a. Kahden yksinkerta­isen laitteen yhdistämis­een saatetaan tarvita hyviä ohjelmoint­itaitoja.

Talot eivät opi ajattelema­an itsekseen vielä vähään aikaan. Sitä odotelless­a haluamme esitellä käteviä työkaluja, joiden avulla voit säätää älylaittee­si toimimaan entistä fiksummin.

Työkalut löytyvät If This Then That verkkosivu­stolta. Sivuston nimi on erikoinen mutta kertoo olennaisen: sivuilla on ohjeita, joiden avulla elektronis­et laitteet säädetään reagoimaan tietyllä tavalla tiettyihin tapahtumii­n.

Pane laitteet toimimaan yhteen

If This Then That sivuilla olevat työkalut saavat erilaiset laitteet toimimaan yhdessä tai reagoimaan eri tavoilla samoihin tapahtumii­n. Sivuston käyttämise­en ei tarvita ohjelmoija­n koulutusta tai tietoliike­nneopintoj­a. Työkalujen avulla laitteisii­n on helppo ohjelmoida omat säädöt ja asetukset. Sivulla on myös kirjasto, jossa voi tutustua muiden käyttäjien tekemiin virityksii­n.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland