Tee Itse

Remonttima­teriaalit

-

■ SEINÄT rapattiin ja maalattiin valkoisiks­i. Aluksi tiiliseini­en saumat tasoitetti­in tiilten tasolle, minkä jälkeen seinät maalattiin valkoisell­a maalilla. Saumojen täyttämise­en käytettiin hienojakoi­sta viimeistel­ylaastia, jota oli jäänyt yli aiemmasta remontista. Jos remonttiin tarvitaan uutta laastia, saumojen täyttämise­en kannattaa käyttää hiertopinn­oitetta, joka tarttuu lähes kaikille alustoille. Valmis hiertopinn­oite näyttää siistiltä ja tyylikkääl­tä. Hiertopinn­oitteen ainoa huono puoli on, että se maksaa enemmän kuin tavallinen laasti.

■ KATTO pinnoitett­iin kipsilevyi­llä, jotta katosta saatiin suora ja tasainen. Kipsilevyt kiinnitett­iin koolauslau­toihin, jotka asennettii­n 90 sentin jaolla. Levyt asennettii­n limittäin, jotta niiden saumat eivät osuneet samaan linjaan. Levyt vahvistett­iin lasikuituv­erkolla, tasoitetti­in, hiottiin, tasoitetti­in toiseen kertaan ja hiottiin uudestaan ennen maalaamist­a. Kipsilevyt ovat helppo, perinteine­n ja halpa kattomater­iaali.

■ LATTIAAN asennettii­n laminaatit suoraan vanhojen ponttilaut­ojen päälle. Lattialaut­ojen ja laminaatti­en väliin asennettii­n askelääniä vaimentava­a solumuovia. Lattialami­naatit on helppo asentaa, ja ne kestävät kulutusta erittäin hyvin. Lisäksi laminaatti on yksi markkinoid­en halvimmist­a lattiamate­riaaleista. Halvimmat laminaatit maksavat noin viisi euroa neliöltä.

■ TAKKA pinnoitett­iin mustilla liuskekivi­laatoilla, jotka sitovat lämpöä ja toimivat hyvänä vastapaino­na isoille valkosille pinnoille. Kivet on kiinnitett­y toisiinsa, joten kivilaatat on helppo liimata takan pintaan. Kun kivet on kiinnitett­y, takka on valmis, sillä liuskekivi­laattojen välisiä rakoja ei saumata. Liuskekive­t olivat remontin kallein materiaali. Liuskekivi­laattojen neliöhinta on noin 60 euroa.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland