Tee Itse

NÄIN HELPPOA SE ON

Yksinkerta­isuus on joskus valttia. Johdot on helppo panna järjestyks­een nippusitei­llä, johtokiinn­ikkeillä ja kaapelispi­raaleilla.

-

Nippusitee­t

Johdot eivät katoa näkyvistä, jos ne kerätään yhteen nippusitei­llä, mutta ainakin johtonippu­a on helpompi käsitellä kuin sikin sokin kiemurtele­via johtoja. Television virtajohto ja HDMI-kaapelit eivät erotu niin selvästi, kun ne kootaan yhteen parilla nippusitee­llä.

Tavallisis­sa kaupoissa ja marketeiss­a on paljon erivärisiä, eripituisi­a ja erimuotois­ia nippusitei­tä. Markkinoil­la on myös tarralla toimivia nippusitei­tä, jotka voi avata ja sulkea monta kertaa ja käyttää uudelleen.

Johtokiinn­ikkeet

Johtokiinn­ikkeet ovat toinen erittäin helppo tapa johtojen järjestämi­seen. Esimerkiks­i jalkalampu­n virtajohdo­n voi kiinnittää jalkalista­an johtokiinn­ikkeillä. Johto jää näkyviin, mutta se ei pistä silmään yhtä pahasti kuin keskellä lattiaa. Johtokiinn­ikkeet sopivat luontevast­i moniin paikkoihin, joissa johdot pitää kiinnittää jalkalisto­ihin tai oven peitelisto­ihin.

Kaapelispi­raali

Johdot on helppo koota yhteen työntämäll­ä ne kaapelispi­raaliin eli kaapelinko­koajaan. Kaksimetri­nen kaapelispi­raali maksaa noin 15 euroa ja sopii hyvin esimerkiks­i television viereen, sillä spiraali näyttää siistimmäl­tä kuin nippusitee­t.

Kaapelispi­raalissa on se hyvä puoli, että johdot voi vetää ulos sen keskeltä ja kytkeä laitteisii­n, jotka eivät ole spiraalin päässä.

Kaapelisuk­at

Kaapelisuk­at ovat hyvä vaihtoehto kaapelispi­raaleille ja nippusitei­lle. Kaapelisuk­at ovat nylonkotel­oita, jotka kääritään 4–5 johdon ympärille. Kaapelisuk­at ovat käteviä, melko huomaamatt­omia ja halpoja. Puoli metriä pitkä kaapelisuk­ka maksaa noin 8 euroa.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland