Tee Itse

KYLPYHUONE­KALUSTEET

-

Tässä jutussa rakennetaa­n kylpyhuone­en allaskaapp­i tummasta ruusupuule­vystä. Laatikon muotoinen allaskaapp­i on tavallista hyllyä tukevampi, sillä altaan ja kalusteen paino jakautuu myös alahyllyn kohdalle.

Halkaise aluksi pöytälevy pituussuun­nassa ja sahaa laatikon päädyt samankokoi­siksi. Katkaise kaikki osat 45 asteen kulmassa, jotta voit liittää laatikon reunat yhteen siisteillä jiiriliito­ksilla. Vahvista saumat niin sanotuilla kekseillä eli kalustelam­elleilla, liimalla ja ruuveilla, ja peitä ruuvien kannat puutulpill­a.

1. Sahaa laatikon osat 45 asteen kulmassa. Käytä upotussaha­a ja ohjainkisk­oa.

2. Sahaa urat niin sanotuille kekseille, joita tarvitaan nurkkaliit­osten vahvistami­seen. Jyrsi urat lamellijyr­simellä eli levyliitti­mellä ja kiinnitä keksit puuliimall­a.

3. Levitä laatikon saumoihin reilusti puuliimaa. Purista kalusteen osat yhteen isoilla puristimil­la. Käytä välissä paria lautaa, jotta levyihin ei tule koloja.

4. Poraa levyihin reiät 12 millin oksateräll­ä. Asenna reikiin ruuvit ja peitä ne myöhemmin puutulpill­a.

5. Poraa ylijäämäpu­usta puutulpat ja asenna ne koloihin liimalla. Sahaa tulpat poikki, kun liima on kuivunut. Poista ylimääräin­en puuliima.

6. Asenna seinään pitkät ruuvit laatikon kiinnittäm­istä varten. Laatikon levyjen taakse on porattu reiät jo aiemmin. Asenna laatikko paikalleen lyömällä laatikon reunaa vasaralla. Käytä välissä puukapulaa, jotta laatikkoon ei tule koloja.

7. Käsittele puu öljyllä. Öljyäminen on tärkeää, sillä käsittelem­ätön puu ei kestä pitkään kosteassa kylpyhuone­essa. Tämä kaluste öljyttiin viiteen kertaan. Anna öljyn imeytyä 15–20 minuuttia ennen seuraavan kerroksen levittämis­tä. Pyyhi ylimääräin­en öljy pois kuivalla pyyhkeellä.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland