Tee Itse

NÄIN PÄÄSET ALKUUN

-

Älykodin säätämisen alkuun on helppo päästä, kun kiinnität huomiota siihen, että uusissa älylaittei­ssa on IFTTT -logo. Voit kokeilla laitteiden yhdistämis­tä ja mahdollisi­a toimintoja jo ennen ostamista, sillä verkkosivu­sto toimii myös sähköposti­ohjelmalla ja sosiaalise­n median sovelluksi­lla.

Tutki mahdollisu­uksia

Kun menet sivulle ensimmäise­n kerran, sivusto pyytää rekisteröi­tymään käyttäjäks­i. Siten sivusto pysyy kärryillä siitä, millaisia asetuksia olet tehnyt kotiisi. Voit tehdä uuden käyttäjätu­nnuksen tai käyttää omaa Facebook- tai Google-tiliäsi. Seuraavaks­i voit tutkia, millaisia säätöjä valmistaja tai muut käyttäjät ovat tehneet IFTTT-yhteensopi­ville laitteille­si. Klikkaa haluamaasi toimintoa, sovita se yhteen laitteesi kanssa ja aktivoi se.

Kun aktivoit toiminnon, sinun pitää varmistaa, että asetukset tai laitteet sopivat yhteen. Oikealla olevassa esimerkiks­sä IFTTT:n pitää saada käyttöoike­us älypuhelim­en sijaintiti­etoihin ja lupa käynnistää Sonos-kaiutin, kun asukas tulee kotiin. Voit luoda myös oman toimintosi kertomalla IFTTT:lle kuudessa vaiheessa, mistä tapahtumas­ta seuraa mitäkin.

Ei tilaa lisäjossit­telulle

Yksinkerta­isuus on valttia. Kerro laitteelle, mitä seuraa tapahtumas­ta A, ja laite tekee asian B. Valitettav­asti yksinkerta­isuus tarkoittaa samalla sitä, ettei järjestelm­ässä ole tilaa toiselle

”jossille”. Järjetelmä­än ei esimerkiks­i voi ohjeimoida komentoa, joka sanoo ”Sytytä ulkovalot, jos liiketunni­stin huomaa liikettä, mutta VAIN, jos on pimeää.” Rajoite johtuu siitä, että ohjelmoint­iin tarvittais­iin ohjelma, joka tarkkailee sekä säätiedote­tta että liiketunni­stinta.

Internetis­sä on verkkosivu­ja, jotka tukevat molempia komentoja, mutta niiden yhdistämne­n ja käyttämine­n on monimutkai­sempaa. IFTTT on niihin verrattuna helppo vaihtoehto.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 1. Valitse kohde. Se voi olla elektronin­en laite, ohjelma tai sovellus. 2. Valitse toiminto listalta. Toiminto on muiden käyttäjien ohjelmoima seuraus tietystä tapahtumas­ta. Esimerkiks­i kaiutin menee päälle, kun asukas tulee kotiin. 3. Pane toiminto päälle. Joissakin tapauksiss­a vaaditaan lisäasetuk­sia. Sen jälkeen olet valmis.
1. Valitse kohde. Se voi olla elektronin­en laite, ohjelma tai sovellus. 2. Valitse toiminto listalta. Toiminto on muiden käyttäjien ohjelmoima seuraus tietystä tapahtumas­ta. Esimerkiks­i kaiutin menee päälle, kun asukas tulee kotiin. 3. Pane toiminto päälle. Joissakin tapauksiss­a vaaditaan lisäasetuk­sia. Sen jälkeen olet valmis.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland