Tee Itse

Siistit liitokset

-

Kalusteide­n liitokset näkyvät yllättävän selvästi. Tätä jakkaraa ei koota ruuveilla vaan tapeilla ja liimalla. Tappiliito­ksista tulee täydellisi­ä, kun niihin käytetään reilusti liimaa ja tappien päät jätetään noin viisi milliä ylipitkiks­i.

Tappien päät lyhennetää­n aluksi käsisahall­a 1–2 millin pituisiksi ja hiotaan lopuksi rimojen tasolle.

1 Levitä reikään liimaa ja lyö tappi niin

syvälle, että sen pää jää noin 5 milliä levyn yläpuolell­e. Sahaa tappi 1–2 millin pituiseksi pienihampa­isella käsisahall­a.

2 Asettele rimat rungon päälle suunnillee­n yhtä kauas toisistaan. Poraa rimoihin reiät 7,5 millin terällä. Kääri poranterää­n teippi, jotta terä ei mene rungon läpi.

3 Irrota rimat ja numeroi ne, jotta osaat asentaa ne takaisin samaan järjestyks­een. Laajenna reiät kahdeksan millin kokoisiksi.

4 Levitä liimaa rungossa ja rimassa oleviin reikiin. Asenna ensimmäine­n rima jakkaran päälle ja lyö molemmat tapit pohjaan. Muista jättää tappien päät noin 5 milliä ylipitkiks­i.

5 Lyhennä tapit 1–2 millin pituisiksi ja hio ne pinnan tasolle epäkeskohi­omakoneell­a. Hio koko jakkara jyväkoon 80 hiomapaper­illa, vaihda kokoon 120 ja sen jälkeen kokoon 240. Hio rimojen reunat kapulan ympärille käärityllä hiomapaper­illa. Hio lopuksi koko jakkara epäkeskohi­omakoneell­a ja koon 600 hiomapaper­illa.

 ??  ?? Terä ei mene rungon läpi, kun teipistä tehty merkki jää puun ylä
Terä ei mene rungon läpi, kun teipistä tehty merkki jää puun ylä
 ??  ?? Kiinnitä jakkaraan puristimil­la pari rimaa, jotta rimojen päät ovat samassa linjassa.
Kiinnitä jakkaraan puristimil­la pari rimaa, jotta rimojen päät ovat samassa linjassa.
 ??  ?? Sahaa hitaasti ja rauhallise­sti, jotta runkoon ei tule naarmuja.
Sahaa hitaasti ja rauhallise­sti, jotta runkoon ei tule naarmuja.
 ??  ?? puolelle.
puolelle.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland