Tee Itse

Tee itse KESTÄVÄ TIILIKATTO

-

Tiilikatot ovat kauniita. Ne koristavat monenlaisi­a rakennuksi­a kirkoista kartanoihi­n ja omakotital­oihin. Kattotiile­t kestävät todella pitkään ja suojaavat taloa. Tiilikaton teko on todella iso urakka, mutta siitä voi selvitä itse. Näytämme tässä jutussa, miten teet katon, joka kestää seuraavat sata vuotta.

Tiilikaton tekeminen on kiehtovaa katseltava­a. Se muistuttaa valtavan palapelin kokoamista, mutta sillä erotuksell­a, että paloina käytetään tiiliä, jotka asennetaan talon katolle. Perinteise­n tiilikaton tekeminen on iso urakka, jossa tarvitaan voimaa ja ammattitai­toa. Moni teettää tiilikaton kattofirma­lla tai palkkaa työhön kirvesmieh­en. Tiilikaton voi tehdä myös itse, mutta työvaiheet pitää suunnitell­a tarkasti jo ennen urakan aloittamis­ta. Näytämme tässä jutussa, miten rakennat tiilikaton aluskattee­sta lähtien. Sen jälkeen näytämme, miten tuet räystäille tulevat tiilet, kiinnität alimman tiilirivin sekä harjatiile­t ja viimeistel­et päädyt. Näytämme myös, miten kiinnität tiilet ruoteisiin ja ujutat kattotiile­n vieressä olevien tiilten väliin.

Kestää 100 vuotta

Jos et muuta vähän väliä, tiilikatto kestää luultavast­i loppuikäsi. Oikein asennettu tiilikatto voi kestää jopa sata vuotta. Tutki markkinoit­a huolellise­sti ennen tiilten ostamista ja tilaa kotiisi näytekappa­leita. Kattotiili­ssä on valtavasti valinnanva­raa, ja kaupoissa on paljon erivärisiä ja erilaisia malleja. Suosittele­mme myös ostamaan laadukkait­a pressuja ja suunnittel­emaan niiden kiinnityst­avan valmiiksi, jotta saat katon nopeasti suojaan sateen sattuessa.

 ?? ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland