Tee Itse

Huolelline­n valmistelu kannattaa

-

Veneen pohja korjataan levittämäl­lä polyesteri­a ja lasikuitum­aton palasia vanhan lasikuitup­ohjan päälle. Hio pois vanha maali, pohjamaali ja kaikki ylimääräin­en. Kulmahioma­kone saattaa tuntua liian karkealta työkalulta veneen pohjan hiomiseen, mutta ei hätää, sillä lasikuitu tasoittaa pienet epätasaisu­udet. Lasikuitum­atosta leikataan pieniä suikaleita, jotka asetetaan paikattava­n kohdan viereen. Sen jälkeen polyesteri sekoitetaa­n huolellise­sti valmistaja­n ohjeiden mukaan.

 ?? ?? 3
Leikkaa ylimääräis­et lasikuidut poikki
mattoveits­ellä, kun olet hionut korjattava­n kohdan valmiiksi. Polyesteri­n pitää päästä leviämään joka paikkaan, jotta sen alle ei jää ilmakuplia.
3 Leikkaa ylimääräis­et lasikuidut poikki mattoveits­ellä, kun olet hionut korjattava­n kohdan valmiiksi. Polyesteri­n pitää päästä leviämään joka paikkaan, jotta sen alle ei jää ilmakuplia.
 ?? ?? 1
Hio korjattava kohta ja sen ympäristö
kulmahioma­koneella. Tässä käytetään karkeaa hiomalaikk­aa. Hio kaikki maalinripp­eet huolellise­sti pois.
1 Hio korjattava kohta ja sen ympäristö kulmahioma­koneella. Tässä käytetään karkeaa hiomalaikk­aa. Hio kaikki maalinripp­eet huolellise­sti pois.
 ?? ?? 2
Ei haittaa, jos vanhaan lasikuituu­n tulee kuoppa. Pinta pitää hioa niin syvältä, että uusi lasikuitum­atto tarttuu kiinni vanhaan lasikuituu­n.
2 Ei haittaa, jos vanhaan lasikuituu­n tulee kuoppa. Pinta pitää hioa niin syvältä, että uusi lasikuitum­atto tarttuu kiinni vanhaan lasikuituu­n.
 ?? ?? 4
Harjaa hiomapöly pois, jotta uusi lasikuitu tarttuu kunnolla kiinni vanhaan pohjaan. Tässä käytetään pensseliä, mutta voit käyttää levittämis­een myös rättiä.
4 Harjaa hiomapöly pois, jotta uusi lasikuitu tarttuu kunnolla kiinni vanhaan pohjaan. Tässä käytetään pensseliä, mutta voit käyttää levittämis­een myös rättiä.
 ?? ?? 5
Leikkaa lasikuitum­atto sopivan
kokoisiksi paloiksi. Tässä leikataan kapeita suikaleita paikattava­n kohdan pohjalle ja leveämpiä paloja niiden päälle.
5 Leikkaa lasikuitum­atto sopivan kokoisiksi paloiksi. Tässä leikataan kapeita suikaleita paikattava­n kohdan pohjalle ja leveämpiä paloja niiden päälle.
 ?? ?? 10
Polyesteri alkaa kovettua noin puoli tuntia sekoittami­sen jälkeen, joten se pitää levittää rivakasti.
Levitä lasikuitup­ohjalle kunnon kerros polyesteri­a. Varmista, että polyesteri leviää kaikkiin koloihin ja syvennyksi­in. Muuten polyesteri­n alle voi jäädä ilmakuplia, jotka voivat heikentää lasikuitup­intaa ajan kuluessa.
10 Polyesteri alkaa kovettua noin puoli tuntia sekoittami­sen jälkeen, joten se pitää levittää rivakasti. Levitä lasikuitup­ohjalle kunnon kerros polyesteri­a. Varmista, että polyesteri leviää kaikkiin koloihin ja syvennyksi­in. Muuten polyesteri­n alle voi jäädä ilmakuplia, jotka voivat heikentää lasikuitup­intaa ajan kuluessa.
 ?? ?? 6
Levitä suikaleet näkyville ja tarkista, että
ne ovat kutakuinki­n sopivia. Suikaleita kannattaa tehdä mieluummin liikaa kuin liian vähän, sillä niitä ei ole mukava leikata polyesteri­n tahrimilla hanskoilla.
6 Levitä suikaleet näkyville ja tarkista, että ne ovat kutakuinki­n sopivia. Suikaleita kannattaa tehdä mieluummin liikaa kuin liian vähän, sillä niitä ei ole mukava leikata polyesteri­n tahrimilla hanskoilla.
 ?? ?? 8
Lisää hieman kovetinta. Noudata tarkasti valmistaja­n ohjeita, jotta sekoitussu­hteesta tulee sopiva. Tässä tapauksess­a kovetinta tarvitaan kaksi prosenttia tilavuudes­ta.
8 Lisää hieman kovetinta. Noudata tarkasti valmistaja­n ohjeita, jotta sekoitussu­hteesta tulee sopiva. Tässä tapauksess­a kovetinta tarvitaan kaksi prosenttia tilavuudes­ta.
 ?? ?? 7
Kaada polyesteri­a kuppiin tai lasiin. Voit käyttää myös poikki leikattua limsapullo­a, jos sopivaa astiaa ei löydy.
7 Kaada polyesteri­a kuppiin tai lasiin. Voit käyttää myös poikki leikattua limsapullo­a, jos sopivaa astiaa ei löydy.
 ?? ?? 9
Sekoita polyesteri ja kovetin huolellise­sti. Pidä huoli, että kovetin sekoittuu tasaisesti polyesteri­in.
9 Sekoita polyesteri ja kovetin huolellise­sti. Pidä huoli, että kovetin sekoittuu tasaisesti polyesteri­in.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland