Tee Itse

Näihin vaahto sopii

-

Vaahto sopii erinomaise­sti hankalien paikkojen eristämise­en. Esimerkiks­i näissä tilanteiss­a se on lyömätön materiaali.

KIPSILEVYN REIKÄÄN

Kipsilevyy­n voi jäädä iso reikä esimerkiks­i putken tai pistorasia­n poistamise­n takia. Se on helpointa paikata vaahdolla. Täytä kolo kokonaan, anna vaahdon kovettua ja leikkaa sen jälkeen ylimääräin­en vaahto pois seinän linjasta. Tasoita vaahdossa olevat kolot umpeen hienotasoi­tteella, hio pinta sileäksi ja maalaa korjattu kohta.

VÄLIOVIIN

Vaahto sopii ovenkarmin ja seinän välisen raon täyttämise­en. Karmien saumaamise­en kannattaa käyttää asennusvaa­htoa, joka ei laajene niin paljon kuin tavallinen rakennusva­ahto. Litran pullo asennusvaa­htoa paisuu 25 litran kokoiseksi möykyksi, toisin kuin tavallinen rakennusva­ahto, joka laajenee kaksi kertaa enemmän.

PUTKIEN YMPÄRILLE

Polyuretaa­nivaahto on usein paras vaihtoehto seinien läpivienti­reikien tukkimisee­n. Vaahdossa on se hyvä puoli, että se täyttää kaikki hankalat raot ja toimii myös lämmöneris­teenä ulkoseinis­sä. Se vähentää lämmityspu­tkien hukkalämpö­ä ja estää putkia liikkumast­a. Lisäksi vaahdolla on hyvä äänenerist­ysteho, joten putkista kuuluva ääni vaimenee.

ULKO-OVEEN

Vaahto on luultavast­i parhaimmil­laan ulkoovien ja ikkunoiden viereisten rakojen saumaamise­ssa. Niiden reunat pitää eristää hyvin, jotta uudet ovet ja ikkunat ovat niin energiateh­okkaita kuin niiden on tarkoitus olla. Sen lisäksi vaahto voi tukea karmia oven asentamise­n aikana. Katso seuraavalt­a sivulta, miten käytät vaahtoa ulkooveen.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland