Tee Itse

Sahaa reikä seinään

-

Tämä seinä on tehty kevytbeton­ielementei­stä, jotka on vahvistett­u harjateräk­sillä. Se tarkoittaa, ettei reikää voi sahata pelkällä puukkosaha­lla, vaan siihen tarvitaan kulmahioma­kone ja timanttila­ikka. Niillä leikataan seinän pinta ja raudoitus. Jos laikka ei yllä kokonaan läpi, voit sahata loput käsisahall­a.

Irti sahatusta palasta tehdään palkki oven yläpuolell­e. Siten seinästä tulee yhtenäinen eikä siihen tule halkeamia. Lisäksi se on ilmaista!

1

Piirrä oviaukon paikka. Merkitse myös elementtie­n välinen linja, jos tiedät, missä se on. Se helpottaa niiden sahaamista ja uudelleenk­äyttöä. Yläpalkin pitää yltää noin 10 senttiä aukon reunojen yli.

2

Sahaa oviaukko kulmahioma­koneella. Muista käyttää suojalasej­a ja hengityssu­ojainta. Kevytbeton­ista tulee paljon pölyä, joten sulje ovet ja peitä raot märillä lakanoilla tai rakenna muovista pölyseinä.

3

Irrota elementit, kun olet sahannut ne irti. Sahaa reikä myös oviaukon yläpuolell­e. Kerää palaset talteen ja siivoa, ennen kuin pöly leviää ympäri asuntoa.

4

Piirrä yläpalkki pois purettuun elementtii­n. Tee palkista noin 5 milliä lyhyempi ja matalampi kuin reiästä, jotta reunoille jää tilaa liimalle.

5

Sahaa yläpalkki kulmahioma­koneella. Ota huomioon pituussuun­taiset harjateräk­set. Nosta elementti kahden laudan varaan, jotta laikka pysyy irti alustasta.

6

Varmista, että yläpalkki sopii paikalleen. Jos reunoilla ei ole noin viittä milliä tilaa liimalle, sahaa palkkia vähän pienemmäks­i.

7

Harjaa pöly huolellise­sti pois lovista, jotta liima tarttuu kunnolla kiinni vanhaan seinään.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland