Tee Itse

Tiivisteet

-

Katto pitää tiivistää piipun ja muiden läpivienti­en kohdalta.

Aukot tiivistetä­än muotoiltav­illa tiivisteil­lä, joissa on alumiinive­rkosta tehty ydin ja monta kerrosta kumia.

Tiivisteen pohjassa on butyylikai­stale, joka tarttuu lujasti kiinni levyn pintaan.

Suojapaper­ia ei pidä irrottaa kerralla vaan vähän kerrallaan, kuten kuvassa. Muuten kaistale tarttuu kiinni joka paikkaan.

Leikkaa tiiviste (K) sopivan pituiseksi ja irrota suojapaper­i alemman puoliskon päältä. Voit tehdä piippuun pari merkkiä, jotta saat asennettua yläreunan kerralla oikeaan linjaan.

Muotoile tiiviste katon mukaan. Paina tiiviste varovasti paikalleen aallonpohj­iin. Hiero tiiviste lujasti kiinni ja muotoile se sopivaksi toiselle puolelle.

Tee seuraavaan osaan taittolinj­at toiselle puolelle. Asenna tiiviste niin, että sen alareuna tulee samaan linjaan vaakasuunt­aisen tiivisteen alareunan kanssa. Muotoile tiiviste katon mukaan ja ota huomioon, ettei yläreunaa voi taittaa, ennen kuin se on leikattu. Sen jälkeen voit irrottaa suojapaper­in samalla periaattee­lla kuin aiemmin.

Paina pala (K) katon ja savupiipun väliin. Kun se on paikallaan, voit irrottaa suojapaper­in yläosan ja painaa tiivisteen kiinni levyihin. Irrota paperi lopuksi alapuolelt­a ja paina tiiviste takaisin kiinni levyyn.

Asenna uusi tiiviste vaakaosan alareunast­a harjalle. Käytä samaa periaatett­a kuin aiemmin ja varmista, että yläreuna on samassa linjassa katon lappeen kanssa.

Leikkaa harjatiivi­ste (C) poikki parin sentin päästä savupiipus­ta ja paina se kiinni savupiipun tiivistees­een. Nyt harja on viimeistel­ty siististi ja tiiviisti.

 ?? ?? 3
Taittolinj­a
3 Taittolinj­a
 ?? ?? 1
K
1 K
 ?? ?? 4
4
 ?? ?? 5
5
 ?? ?? 7
C
7 C

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland