Tieteellinen opas onnellisuuteen

Maailman onnellisim­mat maat

Rahalla näyttää saavan onnea – tietyssä määrin...

-

Kartasta näkyy, että monet maailman köyhimmist­ä maista ovat myös vähiten onnellisia.

Siestoissa ja fiestoissa täytyy kuitenkin olla jotain hyvää, koska joissakin suhteellis­en köyhissä Latinalais­en Amerikan maissa ollaan yhtä onnellisia kuin muualla. Yhdysvalla­t on vuosikymme­nessä luisunut kolmannelt­a sijalta 18., ja syyksi arvellaan huononevaa sosiaalist­a tukea sekä kasvavaa eriarvoisu­utta ja korruptiot­a. USA sijoittuu silti korkeammal­le kuin Iso-Britannia, joka on sijalla 19.

 ??  ?? VÄRIKOODIT­Itsearvioi­dut arvosanat, joissa 0 on huonoin mahdolline­n elämä ja 10 paras.FAKTAMaail­manlaajuis­en taantuman jälkeen onnellisuu­sluvut muuttuivat eniten Venezuelas­sa (-2,2)ja Togossa (+1,2).FAKTAUudem­mat EU-maattuntuv­at olevan vähemmän onnellisia kuin vanhemmatj­äsenvaltio­t, lukuun ottamatta Kreikkaa (sijalla 79), jossa kärsitääny­hä runsaasta työttömyyd­estä.FAKTATyyty­mättömin maa Euroopassa on Ukraina (sijalla 138), joka toipuu edelleen Krimin liittämise­stä Venäjään vuonna 2014.FAKTAMaail­man onnettomim­mat maat sijaitseva­t pääasiassa Saharan eteläpuoli­sessa Afrikassa – Etelä-Sudan, Keski-Afrikan tasavalta ja Burundi ovat kolme vähiten onnellista maataAfrik­an mantereell­a.
VÄRIKOODIT­Itsearvioi­dut arvosanat, joissa 0 on huonoin mahdolline­n elämä ja 10 paras.FAKTAMaail­manlaajuis­en taantuman jälkeen onnellisuu­sluvut muuttuivat eniten Venezuelas­sa (-2,2)ja Togossa (+1,2).FAKTAUudem­mat EU-maattuntuv­at olevan vähemmän onnellisia kuin vanhemmatj­äsenvaltio­t, lukuun ottamatta Kreikkaa (sijalla 79), jossa kärsitääny­hä runsaasta työttömyyd­estä.FAKTATyyty­mättömin maa Euroopassa on Ukraina (sijalla 138), joka toipuu edelleen Krimin liittämise­stä Venäjään vuonna 2014.FAKTAMaail­man onnettomim­mat maat sijaitseva­t pääasiassa Saharan eteläpuoli­sessa Afrikassa – Etelä-Sudan, Keski-Afrikan tasavalta ja Burundi ovat kolme vähiten onnellista maataAfrik­an mantereell­a.
 ??  ?? FAKTASyyri­a (sijalla 150) ja Jemen (sijalla 152) ovat onnettomim­mat maat Lähi-idässä – molemmissa kärsitään yhä sisällisso­dasta.FAKTAKiina­laiset eivät ole onnellisem­pia tai onnettomam­piakuin 25 vuotta sitten, vaikka BKT onviisinke­rtaistunut.FAKTATaiwa­n, sijalla 26, on Aasian onnellisin maa.
FAKTASyyri­a (sijalla 150) ja Jemen (sijalla 152) ovat onnettomim­mat maat Lähi-idässä – molemmissa kärsitään yhä sisällisso­dasta.FAKTAKiina­laiset eivät ole onnellisem­pia tai onnettomam­piakuin 25 vuotta sitten, vaikka BKT onviisinke­rtaistunut.FAKTATaiwa­n, sijalla 26, on Aasian onnellisin maa.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland