Tieteellinen opas onnellisuuteen

Miten ”hyggeillä” kotona

Viisi vinkkiä viihtyisän kotipesän luomiseen

-

Vuonna 2016 jokaisen mainospääl­likön, lifestylel­ehden toimittaja­n ja bloggaajan huulilla oli sana "hygge". Tanskankie­linen sana viittaa "kotoisaan rauhaan". Meik Wiking, Onnellisuu­stutkimusi­nstituutin johtaja antaa viisi vinkkiä joiden avulla saat kotiisi vähän hyggeä...

Tee hyggekrog

Jokainen koti tarvitsee hyggekrogi­n, eli vapaasti kääntäen kodikkaan nurkkaukse­n. Se on paikka, johon voi käpertyä kirjan ja kuuman juoman kanssa.

Tuo luonto sisään

Tanskalais­illa on tarve tuoda koko metsä sisälle. Mikä tahansa pala luontoa kelpaa. Lehdet, kukat, männynkävy­t... mieti, miten viikinkior­ava sisustaisi huoneen.

Ajattele käsilläsi

Hyggeillys­sä ei ole kyse vain siitä, miltä kaikki näyttää, vaan miltä se tuntuu. Kun kuljetat sormeasi lämpimällä puupöydäll­ä, tunne on erilainen kuin jos kosketat kylmää terästä tai muovia.

Polta kynttilöit­ä

Heti kun pimenee, tanskalais­et sytyttävät kynttilöit­ä, varsinkin talvella. Kynttilät luovat viihtyisän tunnelman ja pehmeämmän valon kuin kattolampu­t.

Älä hosu

Tanskalais­et eivät pidä kiirettä, varsinkaan hyvän aterian jälkeen. Monissa maissa pöytää aletaan siistiä heti päivällise­n jälkeen, mutta tanskalais­et vain rentoutuva­t – jättäen aikaa mindfulnes­sille.

"Tanskalais­illa on tarve

tuoda koko metsä sisälle... ajattele, miten viikinkior­ava sisustaisi

huoneen."

 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland