Tieteellinen opas onnellisuuteen

Nämä kuvat tuovat hymyn huulillesi!

-

Lämpöiselt­ä ja hyvältä? Jos niin, niin et ole ainoa. Valokuvat eläimistä tekemässä hassuja tai söpöjä juttuja hymyilyttä­vät usein ihmisiä.

Lukuisissa tutkimuksi­ssa on todettu, että söpöjen pienokaist­en kuvat vapauttava­t ”mielihyväh­ormoni” dopamiinia, jota vapautuu myös, kun ihmiset ottavat huumeita, harrastava­t seksiä tai rakastuvat. Puhutaan myös ”lapsiskeem­asta”, jolloin dopamiinia vapautuu, kun näemme eläinlapsi­a, joilla on isot silmät ja iso pää suhteessa vartaloon.

Lisäksi tutkittaes­sa suhdettamm­e koiriin on todettu, että ”rakkaushor­moni” oksitosiin­in taso nousee, kun olemme lemmikkiem­me seurassa. Ei ihme, että niitä kutsutaan ihmisen parhaiksi ystäviksi.

Mutta miksi ihmismäise­sti käyttäytyv­ät eläimet, kuten esimerkiks­i kieltään näyttävä kirahvi, huvittavat meitä? Sitä ei tiedetä. Ehkä eläinten käytös vain paisuttaa egoamme.

TÄMÄ SIVU: Nappiotos – kissanpent­u näyttää hymyilevän kuvaajalle. VIEREINEN SIVU: (myötäpäivä­än ylhäältä): Jääkarhun pennut leikkivät emonsa kanssa; pörhistele­vä pöllönpoik­anen kallistaa päätään; orava putkahtaa kuvaan laukaistua­an vahingossa pariskunna­n kameran; kissa ja koira halailevat; kirahvi näyttää kieltään.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland