Tieteen Kuvalehti Historia

Lähikuvass­a:

Timur Lenkillä oli tuhansia jousimiehi­ä, jotka ampuivat tarkasti täysiä laukkaavan hevosen selästä, mutta hänellä oli käyttöä myös toisenlais­ille sotilaille.

-

Towerin Beefeateri­t.

Antiikissa ja keskiajall­a sotapäälli­köillä oli tapana ottaa joukkoihin­sa sotilaita maista, joita he olivat juuri valloittan­eet. Myös Timur Lenk vahvisti armeijaans­a tuhansilla sotilailla ja erikoisjou­koilla valloittam­istaan naapurimai­sta.

Esimerkiks­i kun Timur vuonna 1388 oli valloittan­ut monia keskenään kinastelev­ia persialais­valtioita, hän kasvatti omaa armeijaans­a

Jalairien sulttaanik­unnan raskaalla ratsuväell­ä. Jalairien ratsusotil­ailla oli pitkä keihäs ja sekä hevosella että ratsulla suojanaan paksu panssari.

Persialais­et tunnettiin taitavina sillanrake­ntajina, ja Timur otti sotaretkel­leen

Intiaan mukaan myös eteviä persialais­ia insinöörej­ä ja osaavia työmiehiä auttamaan vastaan tulevien jokien ja rotkojen ylityksiss­ä.

Persian jälkeen Timur valloitti suuria osia nykyisestä

Irakista ja kasvatti siellä joukkojaan tuhansilla miekkamieh­illä. Apujoukot saivat palata kotiinsa, kun sotaretket olivat ohi, mutta heidän tuli palata pikaisesti vahvuuteen, kun Timur valmistaut­ui jälleen uuteen hyökkäykse­en.

 ??  ??
 ?? OSPREY PUBLISHING ?? Haarniskoi­tu persialain­en ratsusotil­as pystyi tunkeutuma­an vihollisri­vistöjen läpi.
OSPREY PUBLISHING Haarniskoi­tu persialain­en ratsusotil­as pystyi tunkeutuma­an vihollisri­vistöjen läpi.
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland