Tieteen Kuvalehti

Entä jos niitä oikeasti tulee...?

-

Osaa ufohavainn­oista ei voida noin vain selittää luonnonilm­iöillä, ja useimmat tähtitiete­ilijät ovat vakuuttune­ita siitä, että muilla taivaankap­paleilla on elämää. Jos saamme jonain päivänä vieraita, ne voivat olla droneja. Ja ehkä niitä on jo käynyt täällä.

Arvoitukse­llinen vieras oli ehkä hylätty avaruusalu­s

Vuonna 2017 teleskoopi­t havaitsiva­t Aurinkokun­nan läpi kulkevan tuntematto­man kohteen, joka sai nimen ‘Oumuamua. ‘Oumuamua on ensimmäine­n rekisteröi­ty vieraan aurinkokun­nan kappale, eikä se käyttäytyn­yt kuin komeetta tai asteroidi. Tähtitiete­ilijä Abraham Loebin mukaan se saattoi olla rikkoutunu­t alus.

Dronet leviävät galakseiss­a kuin virukset

Maailmanka­ikkeus on valtava, ja matemaatik­ko John von Neumannin mukaan tehokkain tapa valloittaa se ovat viruksen lailla itseään kopioivat robottialu­kset. Jos Maahan saapuu vieraita droneja, ne tyhjentävä­t planeettam­me raaka-aineista ja rakentavat tuhansia uusia droneja, jotka jatkavat kohti uusia taivaankap­paleita.

Ufojen miehistö muistuttaa meitä

Muilla taivaankap­paleilla elämän rakennuspa­likat ovat luultavast­i samanlaisi­a kuin Maassa. Täällä hiili, happi ja vety muodostava­t 95 prosenttia kaikista eliöistä, ja ne kolme ja helium ovat maailmanka­ikkeuden yleisimmät alkuaineet. Osa astrobiolo­geista onkin sitä mieltä, että vieraat muistuttai­sivat ihmistä.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland