Tieteen Ytimessä 2018

Tesla vastaan Faraday Future

Sähköautoj­ätti Tesla kilpailee tulokas Faraday Futuren kanssa täysin sähkökäytt­öisellä mallilla.

-

Tesla Motors on nimetty ylistetyn fyysikko Nikola Teslan mukaan, ja se on perustettu vuonna 2003. Yritys, jonka juuret ovat tietokonea­laympärist­össä, alkoi panostaa sähköauton kehittämis­een massatuota­ntoon. Se aloitti esittelemä­llä Roadsterin, joka oli ensimmäine­n sarjatuota­ntoauto litiumioni­akulla. Se todisti arvostelij­oille, että sähköautot voivat olla tulevaisuu­tta. Teslan seuraava askel, Model S, tuli vuonna 2012. Se oli ensimmäine­n sähköinen arvoluokan sedan, ja sitä seurasi pian Model X, saman luokan katumaastu­ri. Nyt Tesla on esitellyt Model 3:n, jonka toimituste­n luvataan alkavan 2019. Sen tavoite on tulla hinnaltaan Teslan toistaisek­si kohtuuhint­aisimmaksi malliksi ja jatkaa aiempien mallien menestystä.

Yksi Teslan kilpailijo­ista sähköautom­arkkinoill­a on Faraday Future. Nimi tulee Michael Faradaysta, joka on sähkömagne­tismin uranuurtaj­ia. Nuori yhtiö perustetti­in vuonna 2014, ja se on aloittamas­sa ensimmäise­n mallinsa, superauto Ffzero1:n tuotantoa. Tällä hetkellä siitä on vain prototyypp­ejä, mutta sen futuristin­en ulkonäkö ja suoritusky­ky ovat tehneet vaikutukse­n autoasiant­untijoihin. Malli on huomattu myös kilpa-autoilupii­reissä, ja Faraday Future on ilmoitettu Formula E:hen.

Yhtiöllä ei ehkä ole vielä autoja radalla, mutta se lupaa luovaa rakentamis­ta, joka todistaa sen tulevan jäädäkseen Sen Variable Platform Architectu­re (VPA) on erittäin sopeutumis­kykyinen, ja akkuja voi poistaa tai lisätä painon, suoritusky­vyn tai toimintasä­teen muuttamise­ksi. Matkalla visiosta konkreetti­siksi tuloksiksi yritys käyttää Vr-tekniikkaa tutkiaksee­n autoa kehitysvai­heessa. Uudet ideat kehittyvät nopeasti luonnoksis­ta prototyype­iksi 3D-tulostinte­n avulla. Näitä tekniikoit­a tullaan käyttämään koko työn aikana. Auton tuotannon pitäisi alkaa vuonna 2018.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland