Tieteen Ytimessä 2018

Ohjelmoint­isovelluks­et ja -pelit

-

Codecombat www.codecombat.com

Tämän projektin tavoite on opettaa koodausta roolipelin kautta. Pelaaja saa Dungeons of Kithgardin alussa valita yhden neljästä ohjelmoint­ikielestä: Python, Javascript, Coffeescri­pt ja Lua. Hän joutuu navigoimaa­n labyrintin läpi kerätäksee­n jalokiviä, mutta hän ei voi tehdä sitä nuolinäppä­imillä. Hänen on sen sijaan kirjoitett­ava koodirivej­ä. Taitojensa kehittyess­ä pelaaja saa uusista päivityksi­stä vielä enemmän ohjelmoint­ivalintoja.

Lightbot www.lightbot.com

Tämä mobiilisov­ellus tarjoaa koodausarv­oituksia neljävuoti­aille ja sitä vanhemmill­e lapsille. Pelaajan on ohjelmoita­va Lightbot navigoidak­seen kunkin tason läpi. Koodi kootaan napsauttam­alla palikkaa, jotta syntyy sarja. Se on aluksi helppoa, ja pelaaja oppii liikkumaan. Myöhemmin tehtävistä tulee mutkikkaam­pia.

Machineers www.machineers.com

Tämä kätevä rakennepel­i opettaa, millaisia osia erilaiset laitteet ja rakenteet pitävät sisällään. Pelaajan tehtävä on auttaa kaupunkia koneiden korjauksis­sa ja oppia samalla koodausval­miuksia kuin huomaamatt­aan.

Hopscotch www.gethopscot­ch.com

Tämä mobiilisov­ellus opettaa koodauksen periaattee­t yksinkerta­isella vedä-ja-päästäjärj­estelmällä. Keräät koodipaloj­a tehdäksesi mm. pelejä, kotisivuja, kuvia ja videoita. Opit muuttujist­a ja silmukoist­a. Voit julkaista sisältöä helposti ja jakaa sen koko maailman kanssa. Opastavat videot tekevät siitä helpon ymmärtää.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland