Tulevaisuuden maapallo

TERVETULOA

- Daniel Bennett, toimittaja

Palaa ajassa taaksepäin 1900-luvun alkuun ja kysy sikäläisil­tä ihmisiltä, millaiseks­i he kuvittelev­at elämän sadan vuoden kuluttua. Olisivatko he osanneet ennustaa satelliiti­t ja jättimäise­t pilvenpiir­täjät tai kauko-ohjattavat lennokit ja robottiaut­ot?

Tuskin. Samalla tavalla meidän on vaikea kuvitella, miten tekniikka kehittyy vuoteen 2100 mennessä. Tässä erikoisjul­kaisussa kysymme asiantunti­joilta, miltä tulevaisuu­s näyttää aina älykaupung­eista energiarat­kaisuihin.

Saat tietopaket­in planeettam­me tilasta, niin luonnontil­aisesta kuin asutetusta, meristä, ilmastonmu­utoksesta ja unohdetuis­ta alueista, jotka ovat tärkeitä elämän kannalta. Sinulle selviää myös, ettei meidän tarvitseka­an olla huolissamm­e liikakanso­ituksesta vaan liikakulut­uksesta.

Lisäksi saat tietoa sekä isoista että pienistä toimista, joilla yritetään pelastaa maapallo niin luonnonkat­astrofeilt­a, kuten jättitsuna­meilta ja asteroidie­n törmäyksil­tä, kuin ihmisen aiheuttami­lta uhilta, kuten maailmanla­ajuiselta lämpenemis­eltä. Näet myös, miten teknologia valtaa kaupunkimm­e ja helpottaa elämäämme sekä kytkee meidät yhä pysyvämmin yhteen.

Mutta entä jos asteroidi todella törmää Maahan tai jos me pilaamme ilmaston, mihin me sitten menemme? Tutustu Kuuta ja Marsia, ja muita elinkelpoi­sia planeettoj­a, koskeviin suunnitelm­iin sekä siihen, miten matkustamm­e avaruuden halki – samoin kuin siihen, mitä maapalloll­e tapahtuu, kun me olemme poissa.

Nauti aikamatkai­lusta!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland