Västra Nyland

Dystert för ESC

- GFT–ESC 6–0 (2–0)

Ekenäs SC gick på en ny förlust i futsalslig­an i går kväll. Hemma i Esbo vann GFT med 6– 0 och försämrade därmed ytterligar­e ESC:s chanser att ta sig till slutspelet dit de åtta bästa går. – Vi har fyra matcher kvar och vinner vi dem kan vi säkert gå till kvartsfina­lerna, men i praktiken börjar det nog mera luta mot att vi får försöka bli nia och hålla serieplats­en utan kval. Men redan det kan vara tufft, sade ESC:s manager Peter Lindholm i går kväll.

Mot seriefyran GFT fick ESC inkassera en stor förlust. ESC: s stora problem var att omsätta målchanser­na i mål.

– Jag lider nog med pojkarna för vi hade många fina chanser, men GFT: s målvakt tog allt. Han var helt lysande och valdes till planens bästa spelare. I det avseendet ger nog slutresult­atet inte riktigt rätt bild av matchen, säger Lindholm

– När vi inte fick några mål och GFT i stället gjorde några mål blev det tungt. Då GFT ännu gjorde 3–0 i början av den andra halvleken började huvudena hänga hos oss. Viktig resa I ESC gjorde Martin Ekholm en rad fina räddningar i målet, medan Timo Brotkin valdes till lagets bästa spelare. Som helhet kämpade laget bra.

– Och det lovar gott om en vecka då möter Tervarit och Sievi borta på samma resa. Till de matcherna borde vi också få med litet mera spelare, i dag hade vi en ganska liten trupp, säger Lindholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland