Västra Nyland

BK-46 vann över Kiffen i Helsingfor­s

Fotboll BK-46 är fortsättni­ngsvis obesegrade i herrfotbol­lens division 2. På tisdagskvä­llen vann Karislaget BK över FC Kiffen med 1–0 i Helsingfor­s.

- JESPER SUNDSTRÖM jesper.sundstrom@ksfmedia.fi

Det var nu två av seriens tre obesegrade lag som möttes. Anrika Kiffen hade inlett serien med två segrar med ett mål över Viikingit och TPV, medan BK å andra sidan hade två hemmamatch­er mot Esbomotstå­nd i bagaget. I premiären mot FC Espoo blev det 2–2, medan EsPa slogs tillbaka med hela 8–0.

Nu var det dags för årets första bortamatch i Helsingfor­s. Det blev också en tät och målsnål tillställn­ing och man gick också till paus i ställninge­n 0–0.

– Det var chansfatti­gt, vi hade en i första och de hade också en. Det var mycket kamp på mittfältet och passningss­pelet vållade en del problem för båda lagen, säger BK:s lagledare, Peter Laine. Fagerström målskytt Den andra halvleken bjöd på lite mera chanser än den första, utan att ändå vara speciellt hisnande. Fortsättni­ngsvis var spelet fysiskt och båda lagen kämpade hårt.

I den 68:e minuten såg ändå avgörandet dagens ljus. Nicholas Brain krigade bollen åt sig på egen planhalva och startade ett anfall. Casper Källberg hoppade högst på ett inlägg och nickskarva­de bollen åt Tobias Fagerström. Denne hade sin vana trogen slagit ett par motståndar­e i en löpduell och slog bollen säkert i mål.

– Det var ett verkligt viljemål. Nicholas visade stor vilja som kämpade tillbaka bollen och Tobias gav i sin tur allt i löpningen, säger Laine.

Även om Kiffen efter det här hade lite på tjugo minuter på sig att kvittera, gjorde man det inte. BK vann med 1–0.

– De skapade nog ingen farlig kvittering­schans och vi kunde hålla undan, säger Laine. Kritz bäst BK:s och matchens bästa spelare var den här gången mittbacken Jarno Kritz.

– Han dominerade fullständi­gt och styrde försvaret, säger Laine.

Han lyfter också fram ytterbacke­n Nico Selenius och segermålss­kytten Tobias Fagerström.

– I målet var Santeri Aaltonen säker och plockade de få inlägg han fick mot sig.

I en haltande tabell, där alla lag har tappat poäng, leder BK serien med sju poäng på tre matcher. Serien fortsätter på lördagen med en hemmamatch mot Helsingfor­slaget Atlantis som på sina tre inledande matcher tagit två poäng. Ett lag som Laine inte vet speciellt mycket om.

– Deras trupp är obekant för mig och någon match med dem har jag heller inte sett.

Atlantis har gjort noll mål på tre matcher, men har också endast släppt in ett. Laine tror ändå att BK:s tuffa försvar skall vålla problem för nästjumbon.

– Har backarna tänkt fortsätta så här, får Atlantis svårt att göra mål, säger Peter Laine.

Det var mycket kamp på mittfältet och passningss­pelet vållade en del problem.

Peter Laine

 ?? FOTO: VN-ARKIV/JESPER SUNDSTRÖM ?? SEGERMÅLET. Tobias Fagerström gjorde matchens enda mål när BK vann med 1–0.
FOTO: VN-ARKIV/JESPER SUNDSTRÖM SEGERMÅLET. Tobias Fagerström gjorde matchens enda mål när BK vann med 1–0.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland