Västra Nyland

Elever besökte Danmark

Studerande från Kyrkslätts gymnasium och Porkkalan lukio besökte Köpenhamn i maj.

- JESSICA EKBLAD LOTTA FORSSAS,

Har du besökt Danmarks huvudstad Köpenhamn och sett en massa intressant­a sevärdhete­r? Till dessa hör till exempel Den lilla sjöjungfru­n som är en staty och Köpenhamns nationalsy­mbol, Tivoli som hör till en av världens äldsta nöjesparke­r samt Den blå planet som är ett kombinerat salt- och sötvattens­akvarium med så mycket som cirka 20 000 olika fiskar och andra havsdjur.

Allt detta och mycket mer har en ivrig grupp med studerande från både Kyrkslätts gymnasium samt Porkkalan lukio fått ta del av. Resan till Köpenhamn i början av maj var en kort men mycket lärorik upplevelse och gruppen fick även ta del av det fina vädret.

I sol och värme tävlade gruppen i sin egen Amazing Race-tävling. Några av uppgiftern­a var lättare, som att hitta en legobutik på Strøgen och bygga en egen liten legofigur, medan andra krävde mera orienterin­g, till exempel när de studerande skulle hitta Christians­borgs slott och åka upp till tornet.

De studerande fick också besöka Ørestad Gymnasium som är ett gymnasium med 1 080 elever och som fungerar 100 procent digitalt, det vill säga att de studerande använder endast elektronis­ka böcker för sina studier. Något annat som var intressant var att skolans fysiska form var ett stort och öppet utrymme med flera våningar där de studerande enligt guiden mera blev ”coachade” än förelästa för, även om det också fanns några traditione­lla klassrum.

Allt som allt var resan en väldigt lyckad upplevelse!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland