Västra Nyland

Ingå måste söka teknisk chef igen

- JOHANNA LEMSTRÖM johanna.lemstrom@ksfmedia.fi

Det hade varit skönt med litet mindre tid i bilen. Tyvärr går inte saker alltid som på Strömsö.

I mars valde kommunstyr­elsen i Ingå Bengt Avellan till teknisk chef efter en utdragen ansöknings­process. Han skulle börja sitt nya jobb i maj, men har nu meddelat att han inte kan ta emot jobbet. INGÅ Ingå behöver en teknisk chef. Det var man överens i kommunstyr­elsen och -fullmäktig­e redan för ett drygt halvår sedan. Beslut om att tjänsten inrättas fattades och den ledigförkl­arades i oktober i fjol.

Ursprungli­gen var planen att tjänsten inrättas från den 1 december. I samband med att tjänsten som teknisk chef inrättades beslöt kommunfull­mäktige, enligt kommunstyr­elsens förslag, att tjänsten som samhällste­knisk chef dras in. Ansöknings­tiden förlängdes Då tjänsten först ledigförkl­arades pågick ansöknings­tiden mellan den 16 oktober och den 6 november. Elva personer sökte jobbet, men kommunen beslöt förlänga ansöknings­tiden. Ytterligar­e två ansökninga­r inkom.

I mars valde kommunstyr­elsen diplominge­njör Bengt Avellan till teknisk direktör. Han skulle tillträda från och med maj – men han meddelade kommundire­ktör Jarl Boström en bit in i maj att han inte kan börja jobba nu.

– Så gick det, för ungefär samtidigt som det klarnade kring jobbet i Ingå seglade en företagsaf­fär upp i bolaget som jag är vd för. Affären kräver mitt engagemang, jag skulle ha kunnat börja i Ingå först i höst, säger Avellan.

Han är vd för ett företag som sysslar med husteknik i installati­onsbransch­en. Planerade flytta Avellan hade också långt gående planer på att flytta från Tusby där han bor till Ingå och såg fram emot det.

– Jag har firat min barndoms somrar i Ingå och har övertagit mina föräldrars sommarstäl­le. om att han inte kan ta emot jobbet som teknisk chef i Ingå

Tanken var att renovera stället för boende året om och flytta dit.

– Det hade varit skönt med litet mindre tid i bilen. Tyvärr går inte saker alltid som på Strömsö, säger han. Ledigförkl­aras på nytt På grund av de senaste turerna kommer Ingå kommun nu att ledigförkl­ara tjänsten på nytt.

– Vi har satt in ett extra möte för kommunstyr­elsen måndag nästa vecka. Om styrelsen godkänner det ledigförkl­aras tjänsten redan på tisdag. Avsikten är att ha en snabb procedur, för vi behöver en teknisk chef nu, säger kommundire­ktör Boström.

Han berättar att man sonderat läget bland potentiell­a kandidater och vet att det finns intressant­a kandidater, så förutsättn­ingar för en rätt snabb process finns.

– Förslaget är att tjänsten lediganslå­s för en period på två veckor.

I samband med att tjänsten igen förklaras ledig föreslår man från beredninge­ns sida också att utbildning­skraven luckras upp.

– Förra gången krävde vi diplominge­njörsexame­n, nu föreslår vi att även ingenjörer med högre yrkeshögsk­oleexamen beaktas, säger förvaltnin­gschef Eija Taskinen.

Kommunen kommer bland annat att annonsera om den lediga tjänsten på sin hemsida, på arbets- och näringsbyr­åernas tjänstesid­a mol.fi och i tidningar, säger Taskinen.

 ??  ?? 1 BÅTSMÄN. Esa Sarin och Juhani Rautavirta surrar vant fast båten vid Bengtskärs brygga. 2 BRA MOTION. Att ta sig uppför spiraltrap­pans 252 steg till tornet kräver starka benmuskler. 3 NYTT LIV. Ejdrarna häckar gärna på Bengtskär, där människans...
1 BÅTSMÄN. Esa Sarin och Juhani Rautavirta surrar vant fast båten vid Bengtskärs brygga. 2 BRA MOTION. Att ta sig uppför spiraltrap­pans 252 steg till tornet kräver starka benmuskler. 3 NYTT LIV. Ejdrarna häckar gärna på Bengtskär, där människans...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland