Västra Nyland

Mårts känner sig hopplös

- HBL-FNB-TT

Tiden börjar bli knapp för Sverige och förbundska­ptenen Pär Mårts. Mot Kanada på måste han få spelarna att prestera närmare maximalt än tidigare under VM.

– Vi är långt ifrån innan alla kan ge lite mer, säger Mårts inför kvällens dust.

Hopplöshet­en hos Pär Mårts har blivit allt mer påtaglig för varje match som avverkats. I synnerhet Sveriges spel fem mot fem har varit ett problem redan från inledninge­n av turneringe­n. Spelarna ramlar, tappar puckar, missar puckar, tar fel beslut i defensiven och har svårt att hota i offensiven.

– Jag tycker inte att vi ska göra de här sakerna som vi har gjort hela tiden, säger han.

Enligt Mårts är det något som han aldrig har varit med om under sin tid som förbundska­pten. Och han vet inte hur han ska få ordning på situatione­n till kvartsfina­len mot Kanada.

– Det vore att gå naken i omklädning­srummet med slipsen kvar, säger han skämtsamt.

– Nej, jag tror inte på det. De försöker men lyckas inte fullt ut. Det är miljön runt omkring. Att spela ett VM är svårare än vad man tror med all inramning, spelet om poäng och att man gör det i Sveriges färger. Det är inte så enkelt. Det är väl i det vi ser att det är ett ganska orutinerat gäng.

Förlusten mot Ryssland på tisdagskvä­llen innebar att Tre Kronor slutade trea i grupp A och tvingades lämna Moskva för S:t Petersburg.

Men om tågresan, drygt fyra timmar, gör att laget sluter samman och presterar tre bra perioder mot Kanada vet inte förbundska­ptenen.

– Det är vinna eller försvinna. Jag tror alla är medvetna om det och det här går inte att forcera fram, säger Mårts.

 ?? FOTO: EPA/SERGEI ILNITSKY ?? SKAKIGA KRONOR. Pär Mårts och Tre Kronor har haft en darrig VM-turnering.
FOTO: EPA/SERGEI ILNITSKY SKAKIGA KRONOR. Pär Mårts och Tre Kronor har haft en darrig VM-turnering.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland