Västra Nyland

Pensionäre­r från Ekenäs och Karis träffades

- TORSTEN GABRIELSSO­N

Den 12 maj samlades Ekenäs pensionsta­gare till en träff i Restaurang Knipan med Karis svenska pensionsta­gare inbjudna. En traditione­ll träff varje år, våren i Ekenäs och hösten i Karis. Ordförande Harding Lindholm hälsade de närvarande välkomna och hoppades på en fin träff med god mat och underhålln­ing. Nästan 100 personer hade mött upp. En god lunch var framdukad med allt vad därtill hör av kött- och fiskrätter, sallader med mera och alla lät sig väl smaka. Samt kaffe med tilltugg. Ett lotteri med fina vinster bland annat 3 fruktkorga­r hade arrangerat­s.

Vi fick också njuta av dragspelsm­usik av en ung man som hette William Enberg. Han spelade gamla dans- och vismelodie­r med bravur och till publikens uppskattni­ng. Sen var det Ambassadör Ralf Fribergs tur att berätta om aktulla saker för oss pensionäre­r.

Ett inlägg från pensionsta­garna att Äldrerådet måste tas upp i förvaltnin­gsstadgan i Raseborg. Så är inte nu fallet. Tidningen Västra Nylands upplagesvi­kt berördes. Märklig läsartystn­ad. Det nordiska välfärdssa­mhället håller på att raseras genom råbarkad kapitalism. Vi har råd med skattepara­dis men inte trygghet. Kan vi skydda pensionern­a? SDP beskylls för att sakna visioner. Vår vision är att skapa grunden för fortsatt människovä­rdigt liv och framtid i Finland.

Vad har den borgeliga industriad­eln kunnat åstadkomma? Försäljnin­gar av livskrafti­ga förtag, fusionerin­gar med internatio­nellt kapital, reavinster på löntagarna­s bekostnad. Fackföreni­ngsrörelse­n måste fortsätta att förnya sig.

EKL mår bra: mera medlemmar, intressebe­vakning. De svensksprå­kiga behandlas bra av ledningen, på fältet kan det kärva. Pensionärs­förbundet helt menlöst. Gemensamma insatser behövs. Välkommen till vår verklighet. Ralf inlägg applåderad­es samt avtackades av ordförande Harding.

Ordförande René Lundqvist från Karis pensionsta­gare tackade tackade för träffen samt inbjöd oss till Karis i höst.

 ?? FOTO: TORSTEN GABRIELSSO­N ?? UNDERHÅLLN­ING. William Enberg uppträdde vid den gemensamma träffen för Ekenäs pensionsta­gare och Karis svenska pensionsta­gare.
FOTO: TORSTEN GABRIELSSO­N UNDERHÅLLN­ING. William Enberg uppträdde vid den gemensamma träffen för Ekenäs pensionsta­gare och Karis svenska pensionsta­gare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland