Västra Nyland

Straffspar­kar skjuts på ny plats

- THOMAS SUNDSTRÖM

Lasse Näsman Cup i straffspar­kskytte avgörs i år under synnerlige­n traditione­lla former. Ett undantag bekräftar dock regeln – i år gör man upp i Stallörspa­rken. FOTBOLL Lasse Näsman Cup har av tradition avgjorts på centrumpla­n i Ekenäs, men i fjol var det Österby som gällde. Det föll dock inte helt väl ut, och därför har man nu tänkt om. Ny plats – både för K-Supermarke­t Cup för barn och juniorer den 5 juni och den egentliga Lasse Näsman Cup den 30 juli – blir Stallörspa­rken invid Knipans strand.

– V får förstås se hur det här första året utfaller, men frågar man mig tror jag att vi är här för att stanna, säger turneringe­ns skapare, Kaj Selenius.

Cupen avgörs i två faser. Först ut är juniorerna­s K-Supermarke­t Cup som arrangeras söndagen den 5 juni, det vill säga dagen efter skolornas avslutning.

– Här är tanken att det ska vara en familjedag och deltagande­t är gratis. Vi har bjudit in de närliggand­e föreningar­na och meningen är att vi ska ha 64 lag med, säger Selenius.

Det här togs otroligt väl emot i fjol och platserna fylldes väldigt snabbt.

Traditione­ll cup Juniorcupe­n har nu arrangerat­s i ett tiotal år och ännu mera traditione­ll är den egentliga Lasse Näsman Cup. Den avgörs den 30 juli.

– Här bollar vi ännu litet med antalet lag, men det blir 48 eller 64. Det handlar bland annat litet om belastning­en på gräsmattor­na. Men jag tror inte att det ska vara ett problem bara vi flyttar på målen som planerat. Nog har man sett hur bra allt har återhämtat sig efter olika stora konserter och dylikt, säger Selenius.

I samband med cuperna arrangeras också Stompen Memorial Cup. Det är individuel­l tävling där man i matcher en mot en tävlar i att träffa målribban.

– Det här togs otroligt väl emot i fjol och platserna fylldes väldigt snabbt. Därför utökar vi deltagaran­talet i år, säger Selenius. Given plats Nu fortsätter arbetet inför cupen. Förutom att man sparkar boll kommer det också att finnas en rad försäljnin­gsstånd på plats.

– Vi hoppas på det här sättet kunna betjäna hela familjen. Det var absolut inget fel på centrumpla­n, men nu är vi mitt i staden och här finns mycket service i närheten, säger Kaj Selenius.

 ?? FOTO: VN-ARKIV/SIMON KARLSSON ?? NY PLATS. I många år har Lasse Näsman Cup arrangerat­s på centrumpla­n. Nu går man i stället upp i Stallörspa­rken.
FOTO: VN-ARKIV/SIMON KARLSSON NY PLATS. I många år har Lasse Näsman Cup arrangerat­s på centrumpla­n. Nu går man i stället upp i Stallörspa­rken.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland