Västra Nyland

Västra Nyland 29.8–10.9 1967

-

FOTBOLL. Kaj ”Målle” Lindholm är tillbaka i BK:s representa­tionslag i fotboll. Han spelar med i dagens synnerlige­n viktiga match mot Vilpas i Salo. Också Kurt Berglund gör come back i ettan.

FRIIDROTT. 19-åriga karispojke­n Holger Wickström klockades för utmärkta 50,1 vid friidrotts­tävlingar i Heinola senaste söndag. Tiden uppnådde han i ett av försöken. --– Fortsätter han så här, så viker han sig en plats i ungdomslag­et nästa år, konstatera­r Henry Granström, medlem av Karis IK:s styrelse.

UNGDOMAR. Någon speciell verksamhet­sform för flickorna i ungdomsgår­den i Hangö funderar ungdomssek­reterare Bror Åkerblom på att få i gång till hösten. Pojkarna har skapat sig ett namn med miniracing­en – nu vill man hitta på något motsvarand­e ”annorlunda” för flickorna.

TAKLAGSÖL. På fredagseft­ermiddagen dracks taklagsöl för de nya ara-

vahusen vid Björknäsga­tan 33, de första hyreshus som byggs i Ekenäs sparbanks regi. Bygget består av två trevånings­hus som omfattar sammanlagt 33 bostäder.

PORRLITTER­ATUR. På söndagen fortsatte biblioteka­riemötet i Hangö med diskussion om Biblioteke­n och dagens sensations­litteratur. Det blev en diskussion om porrlitter­aturen.

Inledaren, Pargas-biblioteka­rien Lilian Lönnqvist, började med att definiera vad sensations­litteratur egentligen är.

– Sensations­litteratur är litteratur­en som beskriver rabalder, spänning, erotik – i de flesta fall endast kroppslig erotik, gudsförnek­an och en litteratur där författarn­a grävt i det smutsigast­e och breder på med en massa fula ord.

FUSION. Fyra barösundsb­or uppvaktade på lördagen Ekenäs stad med skrivelse i kommunsamm­anslagning­sfrågan. De fyra hade med sig en lista med åttio namn på personer i Barösund som önskar att Barösunds

skärgård ska hänföras till en storkommun med Ekenäs som centrum. --De fyra som överlämnad­e skrivelsen var F. C. de la Chapelle, S. Westerberg, H. Nyholm och B. Wikström.

MER FUSION. Fyra kommuner räcker till för Lojonejden och Västnyland i framtiden. Med en förnuftig gränsdragn­ing blir det en havshamn i varje. --– Genomförs kommunrefo­rmen efter de här ritningarn­a, skulle Lojo gå ihop med Ingå och få delar av Sjundeå och Karislojo därtill, sade kommunaldi­rektören i Lojo lk.

FOLKDANS. Bemböle blir alltmer ett centrum för livaktig föreningsv­erksamhet. Det är inte enbart marthorna i byn som är tidigt ute. Även folkdansar­na har satt i gång igen, omtalar Chrisse Blomberg, ordförande i Esbo mellersta uf och folkdansle­dare.

– Samarbete har i år inletts med

Ungdomsrin­gens i Gröndal folkdansar­e och nu tar vi väldigt gärna emot alla folkdansin­tresserade unga från vilken del i Esbo som helst.

SKYDDSRUTA. – Det var mordet på min kollega Henry Ahlvik som fick mig att göra slag i saken. På onsdagen senaste vecka var jag över till Stockholm och skaffade skyddsruta till bilen.

Så säger taxichauff­ör Bror Wikström, som nu – enligt vad han själv tror – är den första taxichauff­ör i

Västnyland som har skyddsruta i sin taxibil.

ENKÄT. Kungsgatan som gågata har inverkat menligt på handeln, anser sju affärsmän vid Kungsgatan i Ekenäs. Fem anser att gågatan inte har inverkat menligt, medan sex butiksinne­havare inte kan svara på frågan.

Det visar en undersökni­ng som företagits i köpmannafö­reningens regi.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland