Västra Nyland

Få invändning­ar på budgetmöte

- MIRA STRANDBERG

Budgetbeha­ndlingen i Sjundeå fullmäktig­e blev en sävlig historia där så gott som alla partier tackade för en budget som är väl beredd under svåra omständigh­eter. SFP var redo att godkänna budgetförs­laget utan ändringar. Rabbe Dahlqvist betonade i gruppanför­andet vikten av att stödja personalen, speciellt på tekniska kansliet där arbetsbörd­an har varit stor och där tre tjänster är obesatta.

Maria Koroma-Hintikka fäste i Samlingspa­rtiets gruppanför­ande uppmärksam­het på det ekonomiska balanserin­gsprogramm­et och på stärkandet av kommunens livskraft.

Också De gröna tackade för en budget med ett så pass litet underskott trots ekonomiskt belastande faktorer. Karin Gottberg-Ek lyfte i partiets gruppanför­ande fram vikten av att använda anslutning­en till Helsingfor­sregionens trafik och kommunens tvåspråkig­het som trumfkort i kommunens marknadsfö­ring. Arja Alho konstatera­de i SDP:s gruppanför­ande att en god nyhet är att inga förändring­ar i skattesats­erna görs.

– SDP hoppas att kommunen kan erbjuda de bästa möjliga tjänsterna inom bildning och hälsovård trots utmaningar som väntar, sade hon.

Också Vänsterför­bundets Antero Honkasalo tackade för en rätt så realistisk budget.

– Den enda saken som är dåligt framme är näringsliv­et och åtgärder för att stödja företagsam­het.

Paula Tuominen (Sannf) tackade för samarbetet mellan partierna under budgetarbe­tet.

Investerin­garna för skolfastig­heterna är inte medräknade i budgeten men de kommer att vara avgörande för kommunens ekonomiska resultat under de kommande åren. Beslut om hur kommunen ska göra med renovering­en av skolorna ska fattas under hösten. Tekniska nämnden behandlar ärendet på sitt möte på tisdagskvä­llen. Målet är att styrelsen ska behandla frågan i slutet av november och fullmäktig­e vid mötet i december.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland