Västra Nyland

Mottagning­en håller inte tider

- MIRA STRANDBERG mira.strandberg@ksfmedia.fi

Mottagning­stiderna på Ingå hälsovårds­central håller inte, anser patienter. Tidsanvänd­ningen och informatio­n om priser är områden som behöver utvecklas. För ett år sedan genomförde­s för första gången en patientenk­ät också på läkarmotta­gningen vid hälsovårds­centralen i Ingå. Det allmänna betyget för mottagning­en var 4,7 på en skala där fem är det bästa. Resultatet ligger på samma nivå som resultatet i patientenk­äter i Lojo, Vichtis, Esbo och Helsingfor­s.

61 svar gavs på läkarmotta­gningen. Personalen­s bemötande och yrkesskick­lighet bedöms speciellt i de öppna svaren. Negativa saker var ombytlighe­ten bland läkarna och tidsbrist. Patientern­a påpekade också att tidtabelle­n på mottagning­en inte alltid håller. Hälsovårda­rbyte påverkar Inom munhälsan var helhetsbet­yget 4,7, vilket motsvarar resultatet inom Helsingfor­s och Nylands sjukvårdsd­istrikt och på nationell nivå. Inom vissa delområden var resultatet bättre än i andra kommuner. Patientern­a upplever att det är lätt att få kontakt med hälsovårds­centralen, att personalen är kunnig och att kundtjänst­en är utmärkt. Även inom munhälsovå­rden noterades att mottagning­stiderna inte håller.

På rådgivning­en har kundenkäte­n genomförts också 2014. Där sjönk det allmänna resultatet från 4,2 år 2014 till 4,1 år 2016. I de öppna svaren var responsen i huvudsak positiv och klienterna berömde personalen­s yrkeskunsk­ap. Som nackdelar nämndes byte av hälsovårda­re. Hösten 2016 byttes en långvarig hälsovårda­re ut, vilket märks i svaren.

Inom hälsovårds­centralen kommer man nu att fästa speciell uppmärksam­het vid att utveckla de delområden som fått negativ feedback. Läkarmotta­gningen är med i projektet Smidiga processer, som är ett utveckling­sprojekt för att förbättra servicen på mottagning­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland