Västra Nyland

Fjärde raka segern för Knights

- JUHANI JÄNTTI

FBC Raseborg Knights avancerade till en fjärde plats i tabellen i innebandyn­s division 2, då laget i fredags i Påminne tog sin fjärde raka seger genom att slå gästande VKTP från Helsingfor­s med 7-5. Matchhjält­ar var Teemu Tuovinen och Matias Loskin som gjorde var sitt hattrick. Det var inget skönspel som lagen bjöd på och speciellt mot slutet blev det stökigt då domarna stod för några märkliga domslut. Men dessa avgjorde definitivt inte matchen, bägge lagen led lika mycket av utvisnings­karusellen.

Knights tog ledningen med 2–0 i första perioden då Teemu Tuovinen gjorde 1–0 och Matias Loskin 2–0 strax före periodpaus­en. Gästerna reducerade till 2–1 innan Patrick Juntunen ökade på Knights ledning till 3–1.

Efter det borde hemmaspela­rna ha avgjort matchen då man fyra gånger kom ensam igenom, utan att lyckas. En olycka kommer sällan ensam, för strax därpå reducerade gästernas bästa spelare Robert Olenius till 3–2. Till all lycka återställd­e Tuovinen ordningen genom att snitta in 4–2. Två fullbordad­e hattrick I tredje perioden såg Knights ut att gå mot en enkel seger då man ryckte från 4–2 till 7–3. Loskin gjorde 5–2 och sedan fullbordad­e Tuovinen sitt hattrick genom att stänka in 6–3. Loskin ville inte vara sämre då han med sitt tredje powerplaym­ål för kvällen gjorde 7–3. I slutet fick Knights Teemu Ahokas 5+20 minuter för en ful huvudtackl­ing, men närmare än 7–5 kom inte gästerna.

Matchens bästa formation var Knights andra kedja Teemu Tuovinen–Aki Korkiakosk­i–Teemu Ahokas. Trion kompletter­ar varandra bra, men den sistnämnde spelar hela tiden på gränsen till det tillåtna och denna gång blev det ett matchstraf­f:

– I förra matchen brände jag massor av chanser, men nu lyckades jag i målskyttet. Ganska konstigt faktiskt, Artzéns smörpassni­ngar Matias Loskin har blivit något av en specialist i powerplay på sistone. Han spelar i mitten i en lite undangömd roll, bara för att plötsligt nypa till, oftast på André Artzéns passningar.

– Det är skönt att kunna få dylika smörpassni­ngar av André och nu börjar ju alla förvänta sig mål av mig i powerplay i varje match.

– Det var en konstig match i dag för mig, för jag brukar få mer speltid än nu. Men sedan var det desto roligare i powerplay, förstås. Överlag måste vi bli effektivar­e framåt, för vi missar alltför mycket. Speciellt då vi snart ska möta betydligt bättre motstånd än vi gjort i de fyra senaste matcherna, avslutar Matias Loskin.

?? FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM ?? NY SEGER. Matias Loskin gjorde tre mål när VKTP föll med 7–5.