Västra Nyland

En bra halvlek räckte inte för SIF

Sjundeå IF fick ge se sig i lördagens FM-ligamatch i handboll. Efter att SIF stått för en bra första halvlek kunde gästande Grankulla IFK gå loss i andra och vann med 29–24.

- THOMAS SUNDSTRÖM thomas.sundstrom@ksfmedia.fi

SIF:s handbollsh­errar har haft en tuff höst och står kvar på tre poäng efter sju omgångar. Också på lördagen hade man kanske haft bud på mera, men fick till slut ge sig i hemmahalle­n.

– Vi koncentrer­ar oss på fel saker och då kommer det missar. Försvarsmä­ssigt gjorde vi ändå en bra match, sade SIF-tränaren Kaj Hagman.

SIF kom nu dessutom till spel med både Jan Hagman och Rony Leven borta vilket inte underlätta­de uppgiften. Bra start Matchen inleddes, inte helt oväntat, i jämnhetens tecken, men från 8–8 gick SIF upp till 10–8 på ett något oväntat sätt. Målskyttar­na Sten Maasalu och Taavi Tibar var kanske inte oväntade i sig – men positioner­na. Först gjorde vänsterhän­ta Maasalu 9–8 ur liten vinkel från vänster kant och sedan drog Tibar in 10–8 på ett prydligt distanssko­tt.

I paus ledde ännu SIF med 12–11, men i andra halvlek tog GrIFK över. Fyra mål i följd gav ledning 15–12 och det definitiva avgörandet kom då 19– 18 blev 26–19.

– Och i det skedet tar vi många dåliga beslut på kort tid, sade Kaj Hagman.

GrIFK vann till slut med 29–24. Jasper Hellberg var gästernas bästa målskytt, medan Patrick Johanson tog ett stort ansvar. Fredrik Forss har utvecklats till en av Grankullal­agets verkliga nyckelspel­are. SIF fick slita I SIF fick man slita och talande är att Taavi Tibar spelade långa stun- der som back. Klar etta i laget var åter en gång Ott Varik och det var han som tog hand om målskyttet tillsamman­s med Gustav Svanbäck och Sten Maasalu.

För SIF fortsätter serien nästa lördag. Då möter man i Åbo ÅIFK som de facto ligger en poäng före SIF i tabellen.

– Vi borde förstås ta poäng där, men i det här skedet finns det verkligen inga lätta matcher för oss, sade Kaj Hagman. Intressant tabell Samtidigt får SIF och ÅIFK lite ursäkta för det kanske största intresset i tabellen riktas sig nu mot toppkampen. Visserlige­n har Riiihimäki­laget Cocks helt planenligt ryckt loss och med 14 poäng på sju matcher redan gått sin egen väg.

Men sedan är det jämt. Karislaget BK-46, Dicken, Grankulla IFK och Atlas har alla vunnit fem matcher av sju och ligger jämsides på platserna 2–5.

Med tanke på att de fyra bästa går till det övre slutspelet kan den kampen bli mycket intressant. HIFK med sina sju poäng är heller inte hopplöst långt borta, men har en bit fram.

Det betyder också att omgång som omgång innehåller viktiga matcher. På lördag möter följaktlig­en BK just HIFK hemma i Karis, medan GrIFK tar emot Atlas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland