Västra Nyland

Hicken fortsätter på noll

- JESPER SUNDSTRÖM

HC HIK klarade inte av att ta säsongens första seger i herrhandbo­llens FM-liga. Pargas IF vann med 31–24 på hemmaplan. Fredagskvä­llens match gick mellan de enligt tabellen två sämsta lagen i serien och i potten fanns möjlighete­n att ta säsongens första poäng. Det klarade PIF av att göra på Hangölaget HC HIK:s bekostnad.

– Visst är det en besvikelse både för spelarna och för mig. Man vill alltid vinna, säger HIK-tränaren Petter Forsström.

PIF vann med 31–24 efter att ha dragit upp en lucka i den andra halvleken. Matchen började däremot jämnt, även om hemmalaget ledde med 4–1 i den femte minuten.

Efter det vaknade ändå Hicken och det var inte många mål som skilde laget åt under den första halvtimmen. Trots det klarade gästerna inte av att ta ledningen och i paus var ställninge­n 14–12 till PIF.

– I och med att vi har haft en del spelare borta den senaste tiden så började vi i ett lugnare tempo. Tanken var att lägga i en högre växel efterhand, men vi klarade inte av att göra det, säger Forsström. Piffen rymde Den andra halvleken började med att Hicken kvitterade matchen till 16–16. Men Andrej Miladinovs­ki förde än en gång upp PIF i ledningen då han utnyttjade ett straffkast. Målet var början på hemmalaget­s ryck.

17–16 i den 36:e minuten hade utvecklats till 26–20 en kvart senare. Hicken klarade inte av att stiga från det och PIF vann till slut med 31–24.

– Vi drog på oss en dubbelutvi­s- ning i den 40:e minuten och vi straffades ordentligt. Någonting vi kan fundera på efter den här matchen är hur man skall hålla huvudet kallt under en utvisning, säger Forsström.

För hans lag betydde förlusten att man nu har spelat sju seriematch­er och förlorat lika många. Hicken fortsätter som tabelljumb­o och nu delar man inte längre positionen med PIF.

För övrigt var det första gången som PIF vann en ligamatch sedan återkomste­n till ligan i fjol.

– På det stora hela fick vi matchen dit vi ville, men förstås påverkade det att några av spelarna har varit borta i ett par veckor. Piffen spelade ungefär som vi hade väntat oss, säger Petter Forsström.

 ?? FOTO: JESPER SUNDSTRÖM ?? NOLL POÄNG. Efter sju spelade omgångar ligger Petter Forsströms HIK på sista plats.
FOTO: JESPER SUNDSTRÖM NOLL POÄNG. Efter sju spelade omgångar ligger Petter Forsströms HIK på sista plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland