Västra Nyland

BK förlorade med två mål på bortaplan

- JESPER SUNDSTRÖM

BK-46 inkasserad­e en förlust i damhandbol­lens FM-liga på fredagskvä­llen. Atlas vann med 27–25 i Vanda. Karislaget inledde matchen bra och gästerna gjorde också kvällens första mål. Under den första kvarten var det BK som satt i förarsätet och laget ledde flera gånger med två bollar.

Men vid ställninge­n 9–7 till gästerna så klarade Atlas av att vända på det hela och några minuter senare ledde Vandalaget med ett par bollar. Ledningen höll ändå inte till paus då lagen inledde den andra halvleken med 14–14 på resultatta­vlan.

– Vi spelade inte lika bra i dag som vi gjorde senast mot SIF. Men trots allt kan man väl säga att det här var en dålig dag på jobbet, konstatera­r BK-tränaren Thomas Holmberg. Tappad ledning Efter paus lyckades BK flera gånger ta ledningen och laget hade alla chanser att vinna. Med dryga tio minuter kvar att spela gjorde Sirja Lassinharj­u-Heinonen 24–21 och läget så bra ut.

Men i den 57:e minuten kvitterade Atlas till 25–25 och efter det gjorde laget ytterligar­e två mål. BK föll också med samma siffror, 27–25.

– När vi ledde med några mål så klarade vi inte av att bygga vidare på det utan lät Atlas komma in i matchen. Vi var för snälla i vissa försvarssi­tuationer och motståndar­na löpte in i luckorna som uppstod, säger Holmberg.

Han poängterar ändå att Atlas inte var mycket bättre än hans lag. Men enligt Holmberg hade motståndar­na det nödvändiga flytet som kan behövas för att komma i kapp eller förbi.

– Ibland spelade vi onödigt snabbt i anfallet och vi kunde kanske ha tagit det lugnare. Men det är bara att jobba vidare.

BK:s följande match spelas på lördag, då väntar Grankulla IFK på bortaplan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland