Västra Nyland

Fin seger för KyIF

Kyrkslätt IF tog en fin seger i FM-serien i damhandbol­l på söndag kväll. Hemmamatch­en mot Åbo IFK slutade 31–23.

- THOMAS SUNDSTRÖM thomas.sundstrom@ksfmedia.fi

– Det var en stabil insats. Framför allt anfallsmäs­sigt var det kanske vår bästa match så här långt. Det som vi har tränat börjar ge resultat, sade KyIF-tränaren Tomas Mecklin.

KyIF och ÅIFK är två av seriens mest intressant­a lag. Båda har goda chanser att hålla sig väl framme när det drar ihop sig till de avgörande matcherna i vår – speciellt med tanke på att det mesta är öppet efter tätduon Dicken och HIFK.

Som lag sett är dock de två lagen helt olika. Medan KyIF har en bred trupp där många kan stiga fram står och faller ÅIFK med Ellen Norrgrann. Hon är å andra seriens kanske mest intressant­a spelare. KyIF ryckte Mot KyIF räckte det dock inte till. Efter en jämn start kunde KyIF koppla ett litet grepp om matchen i slutet av första halvek då man gick loss från 10–8.

I paus ledde KyIF redan med 14–10 och i andra halvlek kom inte ÅIFK tillbaka på allvar. Anfört av Ingrid Degerth kunde KyIF i stället gå loss till 24–15 och saken var klar.

– Vi får vara nöjda. I slutet blev det ganska öppet spel, men matchen var ju avgjord, sade Mecklin. Bra insats KyIF vann till slut med 31–23 och gjorde det slutligen tämligen en- kelt. KyIF hade nu en fin bredd i laget, men två spelare steg fram när matchen avgjordes. Ingrid Degerth – som för en gångs skull fick spela utan punktmarke­ring – tog hand om målskyttet, medan Suvi Erhovaara var synnerlige­n säker i målet.

I och med segern steg KyIF upp jämsides med ÅIFK i tabellen med sex poäng på sju matcher. För närvarande kämpar båda lagen om en plats bland de fyra bästa.

– Det är ett intressant läge. Förstås är det en lång väg kvar, men det skall bli spännande att se hur det går, sade Tomas Mecklin.

I ÅIFK gav Norrgrann med jämna mellanrum prov på sitt kunnande, men var för ensam. I försvaret orkade man heller inte stå emot KyIF till slut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland