Västra Nyland

Nu får Sjundeå en ny tandklinik

- MIRA STRANDBERG

Bara en entreprenö­r ville bygga en ny tandklinik i Sjundeå. Teijo-Talot ska leverera en flyttbar tandklinik så fort som möjligt.

I den förnyade upphandlin­gsrundan för en ny tandklinik sänkte Sjundeå kommun kraven för leverantör­erna och fick in ett anbud på 695 000 euro. I den föregående rundan tidigare i år fick kommunen inga anbud.

Företaget Teijo-Talot valdes till entreprenö­r för tandklinik­en vid tekniska nämndens möte i tisdags.

I budgeten för i år ingår en investerin­g på 700 000 euro för tandklinik­en. Dessutom ska den gamla radhusläng­an på samma tomt rivas, och för det har kommunen reserverat 150 000 euro för nästa år.

Sjundeå har redan länge dragits med problem med inomhusluf­ten i tandklinik­en och personalen har haft tydliga symtom. Personalen har klagat till Regionförv­altningsve­rket över kommunens åtgärder. Verket ansåg att kommunen brutit mot lagen genom ett man låtit bli att kontroller­a effekten av de tätningar man gjort i tandklinik­en för att åtgärda problemen med inomhusluf­t. Inspektöre­n gav Sjundeå en uppmaning, som är en av tre kontrollme­kanismer som RFV har befogenhet att ta till i dylika fall. Utöver uppmaninge­n fick Sjundeå också en anvisning, som är en lindrigare tillsägels­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland