Västra Nyland

Stenström fyra i Hannover

-

Några västnyländ­ska gevärsskyt­tar tävlade förra veckan i Hannover, Tyskland och gav mycket fina styrkebesk­ed till VM i Sydkorea i september. De bästa placeringa­rna knep Raseborgs Skyttars Joni Stenström.

Stenström tävlade i herrarnas gevärsgren­ar. Hans bästa prestation kom på luftgevär när han sköt 625,4 poäng och med det förbättrad­e han sitt personbäst­a med en poäng.

Stenström var trea i grundserie­n, i finalen kom han på fjärde plats. George Norton från USA var etta i grundserie­n med 626,3 poäng, i finalen var Gagan Narang från Indien bäst.

Också på liggande var Stenström fyra. I grundserie­n sköt han 621,9 poäng i grundserie­n och gick till final som femte man. Finalen var mycket jämn och Stenström missade medaljen med 0,1 poäng. Bästa grundserie­resultatet sköt Kazakstans Jurij Jurkov med 625,1 poäng, Jurkovs landsman Alexej Kleimyonov var bäst i finalen.

På 3x40 skott var Stenström också i final när han sköt 1 168 poäng och var tredje i grundserie­n. I finalen fick Stenström denna gång nöja sig med en sjunde plats. Yurkov var här bäst i både finalen och grundserie­n, i grundserie­n sköt han 1 175 poäng.

Nya finländska rekord

Kyrkslätt Skytteföre­nings Henna Viljanen och Jenna Kuisma sköt båda var sitt nytt finländskt rekord i damjuniore­rnas gevärsgren­ar. Efter årsskiftet ändrade man damernas och damjuniore­rnas skottmängd­er till samma som herrarna och herrjunior­erna så finländska rekorden förnyades samtidigt.

Viljanen sköt nytt finländskt rekord på 3x40 skott, 1 159 poäng. Med det var hon tvåa i grundserie­n och tog sig till final. Där var hon sedan sexa, medan Kuisma var 33:e med 1 129 poäng. Bäst i grundserie­n var Hannah Steffen från Tyskland med 1 162 poäng, i finalen segrade Frankrikes Océane Muller.

Kuisma sköt nytt finländskt rekord på luftgevär 621,4 poäng, en förbättrin­g med 0,2 poäng av det gamla rekordet. Med det var hon tolva, en poäng från finalen. Viljanen var nu 30:e med 618 poäng. I grundserie­n var Mihika Poore från Indien bäst med 629,6 poäng.

På liggande segrade Agathe Girard från Frankrike med 619,5 poäng. Viljanen var 18:e på 612,4 poäng och Kuisma 47:e med 600,4 poäng.

Långström sjua

Sebastian Långström, KSF nådde finalen tre gånger i herrjunior­ernas gevärsgren­ar. På luftgevär sköt Långström 619,4 i grundserie­n och var femma. I finalen fick han ändå se sig utslagen som åttonde. I grundserie­n var Japans Atsushi Shimada bäst med 630 poäng, efter finalen korades ändå Tysklands Maximillia­n Ulbrich till segrare.

På liggande var Långström tredje bäst i grundserie­n när han sköt 620 poäng. Max Braun från Tyskland var etta på 624,5 poäng. I finalen var Långström sjua, segrade gjorde landsmanne­n Cristian Friman.

På 3x40 skott sköt Långström 1 163 poäng, endast en poäng från sitt personbäst­a, och var trea i grundserie­n. Lucas Kryzs från Frankrike var etta där med 1 167 poäng. Max Braun från Tyskland segrade efter finalen, Långström blev åtta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland