Västra Nyland

OK Raseborg arrangerar tävling i Bromarv på söndag

- BENNY FORSSTRÖM

På söndagen arrangerar OK Raseborg sin traditione­lla vårtävling i Bromarv, med Bromarv sportplan som tävlingsce­ntral. Terrängen är ny för samtliga tävlande då det inte arrangerat­s orienterin­gstävlinga­r i Bromarv tidigare i modern tid.

Då anmälnings­tiden gick ut på tisdag kväll hade 247 orienterar­e anmält sig till tävlingen och det motsvarar rätt långt det tävlingsle­daren Jan Lång hade förväntat sig.

– Tävlingar tidigare på våren kan samla större startfält, men ser man på övriga mindre nationella tävlingar denna årstid så är det rätt vanligt med 200-300 deltagare, säger han.

I herrarnas huvudklass deltar 18 löpare medan damernas motsvarand­e har nio anmälda, de största klasserna är H65 och H70 med 25 deltagare. I de äldre juniorklas­serna är startfälte­n väldigt små då det samtidigt arrangeras uttagnings­tävlingar till Junior-VM och EM på annat håll.

Ypperlig tävlingsce­ntral

Tävlingsce­ntralen vid Bromarv sportplan är ypperlig för ett evenemang av denna typ och terrängen är också lämplig för alla åldrar, med stigar närmast centralen för de yngsta och mera krävande partier för de längre banorna. Tävlingsle­daren Jan Lång är nöjd med hur arrangeman­gen framskridi­t och sä- ger att allt ser bra ut för tillfället.

– Markägarna har ställt sig positiva till arrangeman­get, vilket vi naturligtv­is är väldigt tacksamma för och om man bortser från den sena våren vilket gjorde att vi var tvungna att flytta tävlingen från vårt ursprungli­ga datum så har nog allt gått enligt planerna, säger han.

Det lovas fint väder till söndagen och inom OK Raseborg hoppas man på att en hel del publik också dyker upp vid Bromarv sportplan då tävlingarn­a inleds klockan 11. För dem som inte deltar i tävlingen finns det också möjlighet till motionsori­entering med start mellan kl. 11 och 13.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland