Västra Nyland

Gustafsson och Heerman till BK-46

Kariskubbe­n BK-46 har klart med två förstärkni­ngar sitt FMserielag i damhandbol­l. Erica Gustafsson och Nea Heerman lämnar båda Atlas för spel i BK nästa säsong.

- THOMAS SUNDSTRÖM thomas.sundstrom@ksfmedia.fi

Erica Gustafsson, 21 år, återvänder nu hem till BK-46. Hon har fått sin juniorskol­ning i BK har de senaste två åren spelat i Atlas. Hon var i fjol FM-seriens femte bästa målskytt med hela 142 mål.

Nea Heerman (22) har fått sin juniorfost­ran i Atlas, där hon spelat hela sin karriär förutom en säsong i Grankulla.

Steg framåt

Båda spelarna ser spel i BK som ett steg framåt i handbollsk­arriären.

– Jag valde BK för att det känns som att man satsar på damlaget. Nästa års lag är också en intressant mix av mer erfarna och lite yngre spelare, konstatera­r Heerman.

Gustafsson tror för sin del att hon i BK har en möjlighet att utvecklas som spelare.

– Jag har höga förväntnin­gar och hoppas vi ska få till ett bra lagspel. Då har vi all chans att förbättra BK:s brons från i år, säger Gustafsson.

Viktiga spelare

Från BK är Peter Kihlstedt, som ingår i gruppen som jobbar med lagbygget för nästa år, är nöjd att får Erica och Nea med i laget.

– Pamela Degerman lämnar en stor lucka då hon meddelat att hon lägger av med handboll. Därför behöver vi en vänsterhän­t skytt av Ericas kaliber.

I Nea Heerman ser Kihlstedt en stor potential.

– Hon är ung och hungrig och kommer att ha en viktig roll som ytter, säger Peter Kihlstedt.

Jakimova klar för KyIF

Också Kyrkslätt IF har klart med en ny spelare till sitt FM-serielag i dam- handboll. Från Atlas kommer den 19-åriga speluppläg­garen Adriana Jakimova.

– KyIF har ett trevligt ungt lag och jag känner många av spelarna från olika landslagss­ammanhang, säger Jakimova som fått sin handbollsf­ostran i Atlas, samt tillhört inventarie­rna i F98-landslaget.

– Adriana för med sig energi och omväxling till anfallet och är ett piggt tillägg till vårt lag, säger KyIF;s lagledare Nina Sampakoski.

Redan tidigare hade KyIF gjort klart med två spelare från Sjundeå IF. Yttern Aino Pietiläine­n och backen Fanny Axberg flyttade båda över till grannen KyIF från SIF.

 ?? FOTO: BK-46 ?? TILL BK. Erica Gustafsson och Nea Heerman lämnar båda Atlas för spel i BK nästa säsong.
FOTO: BK-46 TILL BK. Erica Gustafsson och Nea Heerman lämnar båda Atlas för spel i BK nästa säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland